Böcker jag läst #3

Dags för ännu ett inlägg om böcker jag har läst. Läser så himla mycket just nu, så måste hålla er uppdaterade. Har ännu flera böcker som jag fick till jul som jag inte hunnit börja med. Är ni också så att om ni går till biblioteket för att lämna in en bok så MÅSTE ni ta en titt om det kommit in några nya spännande böcker? Så är jag. Varenda evigaste gång. 
 
1. Sex, droger och en DJ - Isabel Adrian
Denna bok stod högt upp på min to-read-list. Ville verkligen veta om Isabel Adrian kunde skriva en bok. Och visst kan hon det. En riktigt bra och spännande bok. Vissa detaljer är inspirerat av Isabels liv, så i denna bok får du följa med Bella som går från att vara ingen till en kändis på en kort tid. Ett liv med mycket drama, sex och droger. 
 
Jag ger boken 5/5 nyckelpigor, vill rekommendera den till dig som gillar att läsa t.ex. Bridget Jones. 
 
2. Lärarrummet - Annika Luther 
När jag läste baksidan av denna bok tyckte jag att den lät intressant och ja, varför inte läsa den. Boken utspelar sig i Diktoniusskolan där man får följa med ett par lärare i deras privatliv. Om du trodde att en lärare har det lätt får du nog tänka om. Om du planerar att bli lärare i framtiden, varför inte läsa denna bok och se hur det verkligen går till. Och jo, personerna i denna bok sägs vara inspirerade av riktiga lärare i Helsingforstrakten. 
 
Boken var inte riktigt i min stil, tog ett tag att ta mig igenom den fastän den inte var så lång. Den får 2/5 nyckelpigor. 
 
3. Om jag stannar - Gale Forman 
Den svenska versionen av If i stay, också en bok som lågt högt upp på min to-read-list. Jag vill verkligen se filmen så passade på att läsa boken först. Boken handlar om Mia som är med om en bilolycka påväg till sina föräldrars vänner. I ena sekunden sitter hon i bilen och i andra ser hon sig själv bli buren ut ur bilvraket. I boken får man se tillbakablickar i hennes liv och vad som händer i sjukhusets väntrum. Vem är det som verkligen bryr sig? 
 
Jag tror att jag hade för höga förväntningar på denna bok, den är inte en av mina favoriter. Jag tror att den passar för lite yngre, kanske mellan 13-16 år. Så av mig så får den 2/5 nyckelpigor
 
 
Annika Luther - Gale Forman - Isabel Adrian - Sex, droger och en DJ - böcker - if i stay - lärarrummet
2
Christina

Vad kul med boktips! Jag har hittat tillbaka till biblioteket och läslusten har återvänt nu när jag slutat studera. Tycker det är så skönt att lägga mig på soffan och läsa.

daniela

den första måst jag läsa!!