Böcker jag läst #7

1. Vi är alla helt utom oss - Karen Joy Fowler
 
 
Till att börja med vill jag säga att boken handlade om något helt annat än vad jag hade tänkt den skulle handla om. Eller rättare sagt när jag läst nästtan halva boken fattar jag att den inte alls handlar om två systrar utan en syster och en chimpans. Boken handlar om Rosemary som växer upp i en familj med en psykolog som pappa. är Rosemary kommer till världen bestämmer de sig för att ta in en chimpansunge, för en psykologisk undersökning. Men plöstligt en dag så försvinner chimpansen Fern, och Rosemary blir inte sig själv. 
 
En riktigt bra historia, har inte läst om något sånt förut vilket var spännande. Det ända jag inte gillade var att den är väldigt utdragen. Lite långtråkig mot slutet. Men annars en toppenbok! Den får 3/5 cupcakes
 
2. Girl Online - Zoe Sugg
 
 
Ni som hört talas om beatygurun Zoella på Youtube vet precis vilken bok detta är (och jag, den finns på Larsmo Bibliotek).  En bok som jag planerat att läsa ett bra tag nu och jag läste nog över den på mindre än en vecka. 
 
Boken handlar om Penny, som driver en anonym blogg, Girl Online där hon skriver om hennes panikattacker och andra personliga saker som händer i hennes liv. Men plötsligt dyker en pinsam video av henne upp på internet och då passar hennes familj på att sticka iväg till New York eftersom hennes mamma driver en festfixar-firma och har blivit erbjuden att fixa ett bröllop i New York. Och där träffar hon Noah, en snygg kille som förstår henne. Men vem är Noah egentligen? Han bär på en hemlighet, något som kan förstöra deras vänskap.
 
Eftersom jag gillar sånahär böcker, lite romantik och tonårsdrama så får boken 4/5 cupcakes. (och slutet, wow)
 
 3. Babyrace - Katerina Janouch
 
 
Babyrace handlar om två tjejer, Sandra och Emily som under en middag kommer fram till att de ska köra ett "Babyrace". Deras biologiska klocka tickar och det är nu dags att hitta den rätta. Babyracet ska också ha regler, som att mannen inte ska ha barn från tidigare förhållanden och att han inte ska vara en loser. Vem av tjejerna kommer vinna? 
 
Jag råkade läsa någon recension av denna bok på Goodreads, att den skulle ha varit långtråkig och utan handling. I början var den svår att komma in i men efter ett tag blev jag fast och nu vill jag bara läsa fortsättningen. Bok nummer två kommer ut i Septermber mo jag minns rätt! 
 
Ger den 3/5 cupcakes!! 
 
Girl Online - Karen Joy Fowler - Katerina Janouch - Vi är alla helt utom oss - Zoe Sugg - Zoella - babyrace - youtube
4
Carolinahannamaria

Kul med boktips! Andra boken MÅSTE jag bara läsa!!

Cajsa Lindahl

Välkommen in i tävlingen om giveawayen! Stort lycka till!

N

bra tips!

Anonym

Håller helt med Carro, kommer absolut ta och låna den andra boken! Har länge velat läsa den men har aldrig riktigt förstått bokens handling.. Men med din förklaring lät den ju riktigt bra! :) Har jag helt fel nu eller ska det inte komma ut en uppföljare till boken?!

Svar: du har faktiskt helt rätt!! Den måste jag också läsa ! :)
Felicias mode