Påsklistan 2017

Påsken närmar sig hörni, högtiden med ägg i fokus kan man väl säga. Vad är inte bättre än Sevendays påsk-lista för att förbereda oss inför den mysiga högtiden? Gör den ni med! 
 
När någon säger "påsk" tänker jag : 
på kycklingar, påskägg, färgen gul, vackert vårväder, leriga vägar, påskbrasa hos mormor och morfar, tulpaner
 
Jag firar påsken för att:
Jag kan nog inte säga att jag "firar" påsken, utan påsken för mig är en högtid då familjen samlas för att äta gott och umgås. Det är ett tecken på att våren är på inkommande och just därför är jag extra peppig på påsken. När man var mindre var ju påsken all about the candy. Att gå runt i byn och knacka dörr för lite godis, man kämpade verkligen!! 
 
Det bästa påskgodiset är: 
Åh, vi har alltid godisarna som ser ut som små gelebönor hemma under påsken. När den godisskålen ställs fram tar det inte länge innan de är uppätna. Självklart älskar jag kinderäggen också. 
en outfit från förra året
 
Mitt påskpynt ska vara:
Jag har inget påskpynt hemma utan jag har endast en bukett videkvistar på köksbordet, det har vi alltid haft hemma och självklart för jag den traditionen vidare. Det ger mig vårkänslor. När jag var mindre körde vi all in, gul duk, kycklingar på bordet och stora påskägg fyllda med godis. Men när vi växt upp har vi lugnat ner oss lite med påskpyntet. 
 
Det sämsta med påsken är: 
Om det regnar och är dåligt väder. Jag förknippar påsken med soligt vårväder, man kan sitta ute på balkongen och njuta av en kopp kaffe. Förra året var vädret rätt så bra så hoppas på att solen tittar fram åtminstone en dag under denna påsk! 
 
Det bästa med påsken är:
Att jag får en paus från skolan och får komma hem till familjen, alla vårkänslor man får, helt enkelt känslan av att sommaren närmar sig.
 
 
 
Min åsikt om påskhäxor:
Eftersom att vi bodde mitt i skogen på världens lerigaste väg när jag var mindre hade vi aldrig påskhäxor hem till oss på påsken. Jag älskar att få påskkort och se hur kreativa alla varit, så påskhäxor får gärna komma hem till mig! När jag var mindre och vi samlades hemma hos mormor för påskbrasa och korvgrillning var vi (mina kusiner, småkusiner och syster) utklädda till påskhäxor och vi fick alltid mycket godis under kvällen. Kunde lätt komma hem med 4 påskägg. Då var man lycklig! ♥
 
Dethär är min påsktradition: 
Just nu har vi ingen tradtition, men vi håller på att bygga upp en. Förra året bakade jag och syster en läcker morotskaka och samlade släkten för en inflyttningsfest. Detta år kör vi på samma, en ny inflyttningsfest med god mat och en nybakad morotskaka. Ser verkligen framemot det, att träffa släkten och bara sitta ner och prata minnen! 
 
lista - morotskaka - påskhäxa - påskliljor - påsklista - påskägg - tulpaner - videkvist
1
Petra Nordqvist

Vilket perfekt påskägg! :D Och kakan såg jättegod ut :)

Svar: hihi ja gud ja! Det fanns mycket smått och gott i det påskägget! :)
Felicias mode