V.49

Glad måndag på er! Måste säga att denna måndag började med sura miner, inte alls redo för en ny vecka. Jag hade dessutom ingen mjölk hemma så det fick inte bli något morgonkaffe, då vet man att dagen inte är menad att vara bra. Men plötsligt vänder det och jag känner positiv energi igen (ska snart springa iväg och köpa lite mjölk så att morgondagen kan bli bättre). Snön bokstavligen vräker ner här i Umeå och jag spelar julmusik OCH jag har precis upptäckt att det är julafton NÄSTA VECKA! Saknar familjen extremt mycket just nu, julen är ju till för kärlek och massa mys.
 
Eftersom att vi precis påbörjat en ny vecka vill jag summera föregående vecka i ett par bilder: 
 
Dagens viktigaste, morgonkaffet. Och frukosten förståss. Och alla härliga och mysiga morgnar jag upplevt förra veckan. Det har gjort att jag haft humöret uppe och att jag orkat med skoluppgifter. 
 
 
Man måste verkligen ta vara på de morgnar när solen tittar fram! I helgen har det känts så grått och trist. När solen tittar fram tar jag några extra djupa andetag och försöker ta åt mig all energi solen ger (det är väldigt lite).
 
 
Nya Amelia damp ner i postlådan så jag har haft mysig eftermiddagsläsning. Har också provat på en ny mellanmålsbar i form av en boll. Bounce, en "energy ball" som är glutenfri och innehåller protein. Riktigt god faktiskt. Perfekt till fikat eller när man är sugen! 
 
 
En frukost från veckan, havregrynsgröt med banan, lingon, nötter, kokosflingor och massa kanel! Jag har funderat på att prova saffransgröt denhär veckan. Älskar ju saffran (egentligen alla julens smaker) så känner att det är ett måste för mig att testa! Kanske morgondagens frukost? 
 
 
Det här var teet som min adventskalender erbjöd mig den åttonde december. Jag måste säga att den har inte gjort mig besviken. Den är fulladdad med örtteer som jag gillar!!! Och jag gillar också deras påsar, så söta! Det är en ny figur på den varje dag! 
 
 
Nu måste jag skryta också. I helgen var jag ute på min första löprunda på, ja mer än ett halvår iallfall. I flera månader har allt med träning känts lite jobbigt och inte alls roligt så jag har endast nöjt mig med promenader. Men i lördags så tog jag beslutet, det kändes positivt och jag ba NU KÖR VI. Så bra det kändes! 
 
Nu känner jag också liten träningsvärk i benen haha! SÅ otränad är jag. Men ska se om det blir några fler löprundor innan jul. Men i lördags kändes det bra, så glad att jag gjorde det. 
 
 
En bild från en promenad i veckan!
 
 
Jag har käkat Lindahls kvarg till frukost, läst John Greens senaste bok och kollat julkalendern efter plugget. Dedär små ljusglimtarna i vardagen. Och julkalendern är så himla spännande nu. Jag som inte hade så stora förhoppningar på den iår, får nog ta tillbaka det. Jag sitter som fastklistrad till varje avsnitt! 
 
 
Jag har också tagit fram min julmugg. Inte så fin kanske, men den är stor och rymmer massa te. Jag hittade den inne på Jysk för tusen år sedan. Den är med mig alla år, ger mig julkänslor! ♥
 
 
Ja, det var några bilder från veckan. Nu kan vi lämna den bakom oss och fokusera på vad denna vecka har att erbjuda! Bland annat lite julfika, lucia i skolan, musikhjälpen och massa massa julmusik. Vi får heller inte glömma att vi ska klämma in lite plugg där också! 
 
Ha en fin vecka! ♥
Indiska - Sonnentor - Turtles all the way down - Umeå - adventskalender - amelia - bounce - frukost - havregrynsgröt - jakten på tidskristallen - john green - julkalender - julmugg - kaffe - lindahls kvarg - löpning - mellanmål - träning