INTERRUPTIONS

Fängslande bilder må jag säga. Och om man tittade riktigt noga kunde man se viktiga detaljer som reflekterar historien bakom bilden.
 
Vi skrev även i gästboken!
 
 
Om ni har vägarna förbi Kvinnohistoriska muséet här i Umeå måste ni ta en titt på deras aktuella utställning. Utställningen är porträtt av samiska kvinnor i Sápmi, om deras berättelser och bilderna ska reflektera deras historia och budskap, hur det är att växa upp i den samiska kulturen. Både mamma och jag blev fängslade av bilderna och tanken bakom. 
 
Personalen var även supertrevliga och berättade lite bakgrundsfakta om ett par bilder, det gav både utställningen och bilderna ett intryck för oss. Mera fakta om utställningen kan du hitta HÄR
 
Har du planerat in en resa till Umeå denna sommar? Kika in på Kvinnohistoriska muséet vetja, du hittar det i samma hus som biblioteket (på tredje våningen). 
Umeå - interruptions - kultur på väven - kvinnohistoriskt museum - sápmi - utställning - väven
2
Josefine

Hade verkligen velat besöka utställningen, men bor tyvärr alldeles för långt bort och har ingen resa inplanerad till Umeå på ett bra tag! Så synd!

PJ:s byffé – från by till fe

Jag brukar ofta besöka Umeå men tycker att i vår och i sommar har det inte varit så mycket aktiviteter och uppträdanden som fallit mig i smaken. Denna utställning vill jag dock gärna se och den håller på till 15 oktober så då borde jag hinna. Tack för tipset!