Att trivas i sin ensamhet

Att trivas i sin ensamhet kan vara svårt för de flesta. I dagens samhälle är vi omringade av människor, vi fikar tillsammans, vi promenerar tillsammans, vi går på bio tillsammans och vi äter gärna tillsammans. Det är en social grej som vi alla vuxit upp med, det hör till. För en del kan det vara svårt att spendera en kväll ensam, tystnaden kan vara skrämmande och tankarna kan lätt springa iväg. 
 
Det jag har insett är att jag behöver en balans mellan det "sociala livet" och min ensamhet. Kan man säga så? I veckan har jag spenderat dagarna på villan där jag fått vara för mig själv när resten av familjen jobbat, jag har fått göra precis det jag velat göra och fått njuta av naturen. För mig är ensamheten inget problem. Jag spenderar gärna en kväll ensam ute på villan, läsa bok efter bok och sitta ute vid vattnet och fundera. I ett tidigare inlägg skrev jag att jag under våren "tappat bort mig själv", frågan vem är Felicia? är en fråga jag försöker få svar på och villan är en plats där jag tror att jag kan få svar på den frågan genom att spendera lite tid för mig själv. 
 
Men det jag menar med att jag måste ha en balans är att jag gärna spendera tid hemma med familjen om dagarna men när jag känner för det eller tycker att det blir för mycket kan kila iväg till villan för att andas ut och varva ner. Här ser jag verkligen hur det introverta i mig tar över. Det är inget jag klagar på, jag trivs med min ensamhet. Jag är glad att jag kan trivas i min ensamhet. Det gör mig till en stark människa som kan stå på egna ben. Självklart är det också beroende på humör, är jag pigg, positiv och full av energi vill jag gärna hitta på något med andra. Sticka till stranden, fika eller bara hänga. Om jag däremot är nere, trött och hängig isolerar jag mig eftersom bara tanken av att hålla en konversation är ansträngande. 
 
 
Ensamhet ger mig styrka, jag kan laddar om mina batterier och på genom att spendera tid med mig själv lär jag känna mig själv bättre vilket jag tycker är superviktigt. Var inte rädd för att ge er själva lite egentid. Om ni känner att tystnaden är jobbig, ladda upp med grymma podcasts, knepa ihop bra spotify-playlists med musik bara du gillar. Egentid är viktigt, det är du värd! Det är även ett bra sätt att varva ner om du känner att stressen tagit över, speciellt efter en lång arbetsvecka. Och det som jag tycker är viktigt, stäng av alla sociala medier. Då slipper du jämföra dig med andra, vad gör mina vänner ikväll, vad är kvällens händelser? Fokusera endast på dig en kväll. Kram! ♥
 
ensamhet - introvert - psykisk hälsa - villaliv
4
Anna - Fotograf & Rovfågeltränare

Alltid lika kul att hitta andra introverta bloggare! Om du inte redan har gjort det, så rekommenderar jag dig göra MBTI-testet om du hittar en seriös sida online. Det finns nämligen mer än bara en typ av introvert, och att få reda på vilken typ jag var hjälpte mig ENORMT att förstå mig själv. Om du gör det, berätta gärna vilket resultat du fick! :D

Sigrid

Kan skriva upp på så mycket utav detta. Skulle inte överleva utan ensamtid!

Danielas Dagbok

Vilket fint inlägg! <3

Svar: åh tack Daniela!! <3
Felicias mode

Maria Linnea

Vilket fint inlägg! Du har så rätt! :) Fick verkligen en kick av detta inlägg och vill vara mer offline, vilket också är ett av mina mål för iår! :)

Svar: åh så glad jag blir!! Tack fina du! <3
Felicias mode