Stanna - En hyllning till systerskap

 
I veckan har jag läst Flora Wiströms bok Stanna. En bok om kärlek, sorg, att mista någon man älskar, att våga, att leva livet helt enkelt. En underbar bok som jag varmt kan rekommendera. Boken tilltalar en ung publik eftersom att personerna i boken är runt 22 år. 
 
Självklart ska ni få en liten insyn i vad boken handlar om:
Det är vinter i Stockholm när Ester ser honom för första gången. Han väljer en bok om Frida Kahlo och betalar utan att se Ester i ögonen. Utanför antikvariatet ligger snödrivorna som strandade valar och det är beckmörkt redan klockan tre. Ester vågar inte fråga om hans nummer, trots att bästa kompisen Hanins röst ekar i huvudet: go for it.
Det är tur att Ester har Hanin som tränger sig före i kön till klubbarna, klottrar "onanera mera" på husväggarna och trycker på skicka när Ester tvekar.
Stanna handlar om att hålla andra uppe när man själv är nära att gå sönder, om den stora livsavgörande kärleken och om att stå still när alla andra rör på sig. Stanna är också en hyllning till systerskapet.
 
Den var mycket enkel att läsa, men korta kapitel och ett lätt språk. Jag läste över den under ett par dagar, och då har jag också läst kurslitteratur däremellan. Läs den! Jag rekommenderar den om du gillade Sandra Beijers böcker! 
boktips - böcker - flora wiström - sandra beijer - stanna - systerskap
2
EVELINA

Är på jakt efter något bra att läsa just nu, så tack för tipset! :D

elin

bra tips!