Finlandssvenska författare

Idag vill jag tipsa om två finlandssvenska författare. Det är så konstigt att läsa böcker i sin egen hemmiljö, att läsa om städer och gator man kan relatera till. Även att stöta på lite finlandssvenska ordspråk och tal är verkligen roligt, inget jag tidigare är van vid när man läser svenska böcker. Så denna vecka har jag läst dessa två böcker, två böcker jag tycker att ni ska läsa! Kanske de är något för dig? 
 
Vad heter ångest på spanska? - Michaela Von Kügelgen
 
"Erika är 25 år och nyutexaminerad jurist. Hon har allt hon någonsin önskat sig men är ändå inte nöjd. När Erikas långa förhållande havererar blir allt ett enda kaos och hon flyr till Ecuador för att samla ihop sig själv. Hemma väntar drömjobbet och en lysande framtid, men är det verkligen det hon vill med sitt liv?"
 
Vad heter ångest på spanska är en bok om hur det känns att kliva in i vuxenlivet, när man helt enkelt börjat tvivla på sig själv, att leva med prestationsångest och behöver en ny väg i livet. Jag kände att denna bok beskriver mitt liv just nu. Erika ställer ofta frågan "vad vill jag göra med mitt liv" upprepade gånger i denna bok och det är precis vad jag frågat mig själv hela höstterminen. Boken talade verkligen till mig och gav mig en stor tankeställare. 
 
Blå Villan - Eva Frantz
 
"Mitt i natten, på väg hem från en fest hittar ett ungt par en liten pojke irrande längs landsvägen. Han bor i den blå villan i skogsbrynet. På köksgolvet ligger pojkens mamma Becca i en pöl av blod. Hjälp tillkallas och den svårt skadade kvinnan förs skyndsamt till sjukhuset. Poliskommissarie Anna Glad får i uppgift att utreda brottet.
Det visar sig att Becca Stenlund driver den superpopulära lifestylebloggen Blå villan och att hennes liv har hotats i bloggens kommentarsfält. Beccas man Peter har hjälpt till med bloggen men tröttnat på jakten efter det perfekta livet. Han har flyttat från sin fru, och därmed förlorat drömhemmet och familjetillvaron.
I Anna Glads tillvaro kunde saker och ting också vara bättre, hennes arbetslösa man sitter hemma och spelar tv-spel dagarna i ända. Becca kämpar för sitt liv men i den låsta tomma villan dyker det varje dag upp färska blommor"

Detta är första boken om poliskommissarien Anna Glad. Riktigt spännande och lite lurig på vissa ställen. Tog mig bara någon dag att läsa över den. Jag ser verkligen framemot att få läsa flera böcker om Anna Glad och jag har gillar vanligtvis inte böcker med kommissarier som huvudpersoner i böcker. Men jag är nöjd över mig själv att jag gav denna en chans! 
 
 
Finlandssvenska bloggare - Michaela Von Kügelgen - Schildts & Söderströms - blå villan - eva frantz - finlandssvensk - författare - förlaget - vad heter ångest på spanska?
1
Danielas Dagbok

så kul att läsa vad du tyckte om dessa böcker! Har själv också läst båda två :)

Svar: ja, det var ju du som tipsade mig om Blå villan!! :D hehehe
Hemma Hos Felicia