PAJ PÅ KIKÄRTSBOTTEN
I veckan har jag testat på något nytt, en paj med en kikärtsbotten. Det var inte alls svårt och perfekt för dig som tröttnat på den vanliga pajdegen. Det ger också en annorlunda smakupplevelse, så gott och bra när man kan variera fyllningen på alla möjliga sätt.
Det du behöver till kikärtsbotten är:
1 burk kikärtor (ca 3 dl)
2 msk rapsolja
0,5 dl mjöl
salt
Mixa kikärtorna till en smet, rör sedan ner mjölet och oljan samt saltet. Tryck sedan ut degen i en pajform. Förgrädda sedan skalet i 200 grader i 20 minuter. Sedan är det upp till dig vad du gör för fylllning. Ha den sedan i ugnen i ca 30 minuter, tills den fått lite färg. Du får hålla lite koll på den så att den inte bränns.
Bon appetit ♥
Men visst, och snön gör också sååå mycket för julkänslorna :D Vilken fin och mysig blogg du har, började följa dig på instagram också :)
Kram