Lingon - det röda guldet

Lingon, ett lättillgängligt och gott superbär som man kan hitta i naturen. Jag hoppas att ni har bunkrat upp med massa lingon i frysen nu när höstsäsongen är på inkommande (om inte så kan du hitta svenska lingon i frysdisken på ICA). Jag önskar dock att jag hade haft mera tid att spendera ute i skogen eftersom mina bär börjar ta slut, jag älskar verkligen att strö lite bär över frukosten. Det höjer smakupplevelsen en smula. 
 
 
Så, varför kallas lingon ett superbär? Här är 6 anledningar att äta lingon i höst:
 
1. Lingon innehåller Reservatrol (en antioxidant som försvarar mot angrepp av bakterier och svampar) som skyddar mot bland annat cancer och sägs även ha en antiåldrande effekt
 
2. Innehåller även vitamin A, C och E, fosfor, kalium och kalcium samt bensoesyra, polyfenoler och mangan. En riktig vitaminbomb.
 
3. Kan även lindra besvär vid urinvägsinfektioner och kan stärka immunförsvaret
 
4. Bromsar viktuppgång och förhindrar uppkomsten av fetma eftersom att lingon ger ett stabilare blodsocker och lägre kolesterolvärde (studie gjort av forskare i Lund).  
 
5. Du kan äta dem som de är, röra ner dem till sylt, géle eller göra saft utav dem. Rårörda lingon är en soklar favorit för många under julen. 
 
6. Lingon innehåller bensoesyra som gör att det håller sig bättre utan att konserveras (vilket gör bäret nyttigare eftersom att man inte behöver tillsätta så mycket socker i t.ex. lingonsylten). 
 
 
LÄS OCKSÅ: Blåbär - ett superbär ( 5 anledningar att äta blåbär)
antioxidanter - frukost - lingon - lingonberry - näringsrikt - superbär - superfood
3
Sara Karlsson

Så gott att ha i frukosten!

Svar: oh ja, det är en solklar favorit på gröten! :)
Hemma Hos Felicia

Film&serier bloggen

hemmagjord lingonsylt, det är grejer det !

Sandra Leone

Älskar lingon!

Svar: lingon är bäst! <3
Hemma Hos Felicia