Read a book

Två heta boktips i detta äckliga höstväder. Termometern visade 8 grader ute idag, en isande blåst och äckligt gråa och tunga moln. En förkylning på det och jag stannar inne under täcket. Då vill jag passa på att tipsa om mina två senaste böcker jag läst. 
 
1. I djupt vatten - Paula Hawkins
 
 
"En ensamstående mamma och en tonårsflicka hittas döda på botten av en flod med bara några veckors mellanrum. I utredningen av dödsfallen grävs en mycket komplicerad historia fram.

Paula Hawkins visar återigen prov på imponerande insikter om mänskliga drifter och minnets bedräglighet. I den nya spänningsromanen I djupt vatten sjunker vi ner i det mänskliga psyket och får ta del av hur det förflutna slänger spöklika ekon in i nuet."
 
En bok skriven av författaren till Kvinnan på tåget, hennes andra roman som utkommit på svenska. Paula är en enastående författare, jag älskar hur hon skriver sina böcker, hennes tankar och idéer är så inspirerande. Läs denna bok i höst, en thriller som du kommer ha svårt att lägga ifrån dig! 
 
2. Hon bad om det - Louise O'neill
 
 
"Sommaren har precis börjat och hela världen ligger för artonåriga Emma ODonovans fötter. Hon är populär och vacker, och hon vet om det. I den lilla staden där hon bor är hon alltid i händelsernas centrum. Festen som förändrar hennes liv börjar precis som vanligt. Alla är där. Allas blickar är på Emma. Men sedan händer något. Nästa dag vaknar hon upp halvnaken i den gassande solen på trappan utanför sitt hem, och vet inte varför hon mår så dåligt.

Men alla andra vet. På Facebook dyker fotografier upp från festen. Detaljerade fotografier på Emma. (Slampa. Bitch. Slyna. Hora.) Hennes vänner vill inte prata med henne och hennes familj förstår inte. Hur ska hon kunna gå vidare? Och varför skulle någon tro henne när hon själv inte minns?"
 
En mycket rörande bok som tar upp ett mycket känsligt ämne, om våldtäkt och skuldbeläggande. En lite tyngre bok, man blir extremt upprörd över hur dagens samhälle faktiskt är, sociala medier och dagens ungdomar. Ibland kunde man verkligen få en klump i magen och tänka "varför gör du ingenting?". LÄS! Den väcker känslor!
 
 
Dethär böckerna fick 5/5 stjärnor av mig på Goodreads, två böcker jag varmt kan rekommendera (varför skulle jag rekommendera en dålig bok). En psykologisk thriller och en debattroman. Varsågod! 
Louise O'neill - boktips - böcker - debattroman - goodreads.com - hon bad om det - i djupt vatten - kvinnan på tåget - paula hawkins - psykologisk thriller
2
Sara

Åh tack :D Du har himla fint hår du också!
Ha en trevlig kväll!

Ida-Marie Jungell

Ååh har läst The girl on the Train o den va så bra! Ska absolut försöka hinna med den här också :D