I LÅNGSELE

I helgen gjorde jag en liten utflykt till Långsele. Eftersom att jag hade en lång helg framför mig bestämde jag mig för att utforska området här runtomkring. Så jag hoppade på cykeln och styrde kosan mot Långsele. Det var ett par nerförsbackar och ett par uppförsbackar och jag hade en cykel utan växlar. Så uppförsbackarna var rätt jobbiga och nerförsbackarna kändes underbara. Men det var minsann en rolig eftermiddag. 
 
 
Det finns så många stora och fina egnahemshus här i Österås. Detta hus är nog min favorit. De har nog den perfekta utsikten och huset är gigantiskt. Var bara tvungen att fotografera det. Här skulle jag bra kunna bo i framtiden! 
 
Jag tog en sväng förbi Långsele kyrka, gick omkring en stund på kyrkogården och njöt av utsikten. Och kyrkan var fin den med! 
 
 
Jag tog en sväng förbi ICA, strosade lite i centrum och satte mig på en bänk vid en skola för att pausa en stund, läsa några rader och förbereda mig för min hemfärd. Mörka moln hade börjat ta plats på himlen och jag kände mig nästan tvungen att hoppa på cykeln om jag inte ville ha regnet över mig. 
 
 
Undra vart det bär av här näst? Det är alltid lika roligt att utforska nya kommuner och städer. ♥
långsele - långsele kyrka
2

MY TO-READ LIST

Idag tänkte jag att vi skulle ta en titt i min "To-read list", den fylls på regelbundet och jag har insett att jag älskar att scrolla igenom utbudet av böcker på bland annat Goodreads eller Adlibris. Iallafall så har jag tagit fram sju böcker som jag nyligen lagt till i min lista, böcker av lite blandade teman som jag vill läsa. Jag ser nu att sommaren kommer att bli fylld av otroligt bra läsning. Jag kommer nog att bo på biblioteket tror jag. Vilken tur att jag har biblioteket precis utanför dörren. Vilken lyx.
 
Här hittar ni nu sju böcker som jag vill läsa i sommar: 
 
 
1. Rökridå - Krysten Ritter
Jag blev i eld och lågor när jag upptäckte att Krysten Ritter (som spelar Jessica Jones) skrivit en roman. Jag älskar när mina favoriter skriver böcker!!! 
 
"Tio år har gått sedan Abby Williams senast besökte sin hemstad. Hon har försökt lämna allt som hände där bakom sig. Nu bor hon i Chicago och har en framgångsrik karriär som miljörättsjurist. Men ett rättsfall tvingar henne att återvända till den lilla staden Barrens i Indiana, och det dröjer inte länge förrän hon upptäcker oväntade kopplingar till en tio år gammal skandal, som kulminerade i att tonårstjejen Kaycee Mitchell försvann. Men i sina försök att ta reda på vad som egentligen hände med Kaycee börjar Abby tvivla på sina egna minnen. Vad är sant och vad är inte? Och när hon snubblar över en ännu värre hemlighet en obehagligt väletablerad företeelse som kallas Tävlingen går det upp för henne att det i det lilla samhället gömmer sig ett mörker som är större än någon tidigare anat.Den talangfulla skådespelaren Krysten Ritter bjuder på en oerhört välskriven och fängslande bladvändare, perfekt för alla spänningsälskare!"
 
2. Let me lie - Clare Mackintosh
Författaren bakom Jag ser dig och Jag lät dig gå, jag har läst båda och är nu sugen på hennes senaste roman!!
 
"The police say it was suicide.Anna says it was murder.They're both wrong.One year ago, Caroline Johnson chose to end her life brutally: a shocking suicide planned to match that of her husband just months before. Their daughter, Anna, has struggled to come to terms with their loss ever since.Now with a young baby of her own, Anna misses her mother more than ever and starts to ask questions about her parents' deaths. But by digging up the past, is she putting her future in danger? Sometimes it's safer to let things lie . . . "
 
3. En annan Alice - Liane Moriarty
Ni känner självklart igen Big little lies. Lianes roman En annan Alice verkar riktigt bra och jag är så spänd på att få läsa den. 
 
"Alice Love vaknar upp på golvet på gymmet och förstår inte vad hon gör där. Hon avskyr ju att träna! Hon får veta att hon slagit i huvudet och tuppat av, och blir hjälpt till sjukhuset. Alice som nyligen fått veta att hon är gravid med sitt första barn ber oroligt läkaren se efter att allt är som det ska. Hon möts av förvåning. Alice är inte alls gravid, påstår läkaren. Däremot måste hon ha fått barn tidigare – hon har tydliga ärr efter ett kejsarsnitt på magen. Långsamt inser Alice att något är fel. Långsamt inser hon att smällen mot huvudet har fått henne att glömma ett helt årtionde."
 
4. Puddin' - Julie Murphy 
Fortsättningen på Dumplin'. Älskade budskapet i boken och är nu så taggad på att ta reda på vad som händer härnäst! 
 
"Millie Michalchuk has gone to fat camp every year since she was a little girl. Not this year. This year she has new plans to chase her secret dream of being a newscaster-and to kiss the boy she's crushing on.Callie Reyes is the pretty girl who is next in line for dance team captain and has the popular boyfriend. But when it comes to other girls, she's more frenemy than friend.When circumstances bring the girls together over the course of a semester, they surprise everyone (especially themselves) by realizing that they might have more in common than they ever imagined."
 
5. Inlandet - Elin Willows
Blev riktigt taggad på denna bok när jag läste om författaren på Ratata.fi. 
 
"En ung kvinna från Stockholm fyttar till sin pojkväns hemort, ett litet samhälle i Norrlands inland, Platsen kallad. Men relationen tar slut redan innan de hunnit fram. Hon tar ett jobb på en mataffär och blir kvar på orten av skäl hon själv inte riktigt begriper. Sakta men säkert arbetar hon sig in i platsen, och låter den arbeta sig in i henne. Det nya samhället har andra, okända koder. Här lämnar man dörren olåst, super på Hotellet på lördagarna, kör bil på isen. Hur blir man en del av något nytt?"
 
6. Bara du - Ninni Schulman
Jag har tidigare inte riktigt varit så förtjust i hennes böcker men är nu tvungen att ge denna en chans. Den verkar superspännande!
 

"Pål arbetar som spärrvakt i Stockholms tunnelbana. Efter några tunga år är han redo att möta kärleken igen. Iris är frilansande formgivare och lever singelliv med alla dejtingappar ett klick bort. Men hon är trött på ensamheten och har länge letat efter den perfekte mannen, han som älskar henne på riktigt och inte lämnar henne hur besvärlig hon än är. Till slut hittar de varandra. Pål är alldeles underbar och ibland får Iris nästan för sig att han känner henne bättre än hon själv gör. Han verkar alltid veta precis vad hon behöver. De tillbringar alltmer tid tillsammans och försakar allt annat. Till slut börjar vännerna undra om allt verkligen är som det ska. Det är det inte. I själva verket är de på väg mot en katastrof."

 

7. Jag fann dig - Lisa Jewell 

Jag hade lagt till den engelska versionen av denna bok i min to-read list men hittade den nu på svenska. 

"I East Yorkshire hittar den ensamstående mamman Alice en man på stranden utanför hennes hus. Han har inget namn, ingen jacka och ingen aning om hur han kommit dit. Utan att tänka sig för ordentligt bjuder hon in honom till sitt hem. I Surrey inser tjugoettåriga Lily att hennes man har försvunnit. De har endast varit gifta i tre veckor och när han en dag inte kommer hem från jobbet känner hon sig fast i ett nytt land där hon inte känner någon. Och när hon inte tror att något kan bli värre meddelar polisen henne att hennes man aldrig ens har existerat. Två kvinnor, en man utan minne och tjugo år av hemligheter står i centrum av Lisa Jewells nya roman. En gripande bladvändare som är minst lika nervkittlande som hennes senaste bok Flickorna i parken."

Julie Murphy - Liane Moriarty - Ninni Schulman - adlibris - boktips - clare mackintosh - elin willows - goodreads.com - krysten ritter - lisa jewell - puddin'

Veckans höjdpunkter

Hallå!! Det känns som evigheter sedan jag uppdaterade er om min vardag. Måste börja med att säga att jag fortfarande trivs som fisken i vattnet här på Österåsen. Det finns verkligen så fina människor här. Dagarna rullar på helt enkelt, jag hjälper till där det behövs, har fått stå mycket i köket och har även fått vara med på ett "studiebesök" på ICA. 
 
Men jag tänkte kort sammanfatta lite höjdpunkter på denna veckan. Det har ju ändå hänt lite små grejer som är värd att ta upp. Det är ju de små vardagsglimtarna man ska uppskatta i livet. I veckan har jag: 
 
Käkat kladdkaka på praktiken
Alltid roligt när andra fyller år, då bjuds det på bakverk från höger och vänster. I veckan har jag bland annat blivit bjuden på en hembakad kladdkaka till fikat, även en och annan prinsesstårta. 
 
Tagit skogspromenader
Jag har verkligen tagit till vara på solljuset och unnat mig några kvällspromenader i skogen efter arbetspasset. Det är ju lite lyxigt när man har en liten vandringsled precis utanför dörren. Och jag får alltid mera energi efter en skogspromenad. 
 
 
Besökt Långsele
Jag har också besökt Långsele i veckan, spännande att få se en annan kommun (fastän den var rätt liten). Jag var dock där i praktikens syfte, vi tog en svängom på ICA och spanade in deras utbud och jämförde lite produkter.  
 
Gått på ett Core-pass
Klockan 7.15, på morgonen. Ibland är det skönt att vara en morgonmänniska. Jag har insett att när klockan närmar sig 18 försvinner min energi och allt jag vill är att käka middag, se serier och gå och lägga mig. Så att träna för mig är mest optimalt på¨morgonen. Så i veckan lyxades jag ta mig på ett core -pass. 
 
Ätit en god vegetarisk taco paj till middag
Maten här på Österåsen är.så. himla. god. men igår åt jag nog världens godaste vegetariska taco paj. 
 
Njutit av en ledig fredag
Jag åt en god frukost som sedan följdes upp av en läcker pasta till lunch. Tvättade lite kläder, njöt av solens strålar ute på en bänk medan jag läste en skallvertidning (det var minsann inte igår). Såg en film, kollade Let's Dance och drack te. 
 
Spenderat helgen ensam på Österåsen
Denna helg är Österåsen stängt och jag måste erkänna att det är lite läskigt att gå omkring i byggnaden sent om kvällen. Det ekar och man inbillar sig att det spökar. Men ändå skönt att ha hela stället för mig själv. Jag kan bland annat spendera all min tid i tv-rummet (i fredags tittade jag på Let's Dance) eller använda gymnastiksalen när jag vill. Det är ju lite lyxigt. Men eftersom att jag spenderat hela veckan i någons sällskap kan det nog kännas lite ensamt. 
 
Emanuel Bagge gästade oss
En otroligt bra spelning (som jag nämt i tidigare inlägg). Helt klart en stor höjdpunkt i veckan. Han har en stor talang. Fick även höra hans mamma sjunga en cover på Amacing Grace, även hon har en otroligt vacker sångröst! 
 
kladdkaka - långsele - tacopaj - veckans nu - vegetarisk paj
1