FÄLLAN - boktips


"Linda Conrads, 38, är en berömd och notoriskt tillbakadragen kriminalförfattare. För tolv år sedan blev hennes syster, Anna, brutalt mördad. Mördaren åkte aldrig fast, men Linda såg honom. Och nu har hon precis sett honom igen på TV.
Mannen är numera en känd reporter, och Linda vet att ingen kommer att tro henne om hon anklagar honom. Så hon gör det hon kan bäst: Hon skriver en ny thriller, om ett mord på en kvinna. Där gärningsmannen kommer undan. 
När boken publiceras ger Linda en enda intervju. I sitt eget hem. Till den enda person som vet mer om fallet än hon gör. Han vet vad som hände den där natten. Hon har skrivit en bok om det. Men när han ringer på Lindas dörrklocka vet ingen av dem hur det ska sluta... "
 
 
Veckans boktips, Fällan, skriven av Melanie Raabe är en tysk författare och journalist. Fällan, eller Die Falle som den heter på tyska är hennes debutroman. Hon har även vunnit Stuttgarter Krimipris i kategorin Årets bästa kriminaldebut. Och jag kan inget annat än att hålla med. Superbra läsning, jag var fängslad från första sidan till den allra sista. 
 
Om ni har brist på böcker att läsa nu i vår är det denna ni ska låna eller beställa hem. 
boktips - böcker - die falle - fällan - melanie raabe