Ett vinteräventyr

Jag trodde då aldrig att jag skulle tycka om att semestra i kallare breddgrader. För mig har det alltid varit fokus på sol och värme. Men under den här veckan har jag faktiskt njutit av kylan, det fina sällskapet och allt vi hunnit göra i Ylläs. Jag har alltid haft problem på vintern eftersom att jag fryser så lätt om både händer och fötter och jag måste klä mig som om det var -30 grader ute fastän det bara är -7. Ju äldre jag blir ju mer lär jag mig om hur jag ska anpassa mig bäst under vinterhalvåret. Men under resan har det faktiskt gått relativt bra. Det har inte varit så kallt där uppe, -14 grader var nog det kallaste vi hade. Men jag var förberedd med nya varma skor och varma handskar. 
 
 
En morgon gick jag och Anna-Sara på en promenad till sjön. Det var lite mulet och dimmigt denna morgon, men ändå vackert. 
 
 
Senare samma dag begav vi oss till en djurpark för att både klappa djur och för att åka med huskeys. Det var väldigt roligt att gå omkring och se både renar, highland cattles och kameler. Ja, ni hörde rätt. Det var faktiskt riktigt coolt. 
 
 
Det fanns också hundar på plats, de fick springa runt på området och hälsa på alla som kom. Nicolina ville gärna fotas tillsammans med dem. Inne i caféet kunde man också hitta hundar som låg och värmde sig. 
 
 
Här har ni kamelen, en stor bjässe som var så mysig. 
 
 
Sist men inte minst så hade vi köpt biljetter till att åka med huskeys. Det var en kort sträcka på ca. 1 km men ojj vilken upplevelse. De erbjuder detta endast två gånger i veckan och vi hade turen att vara där på en av de dagarna. 
djurpark - highland cattle - vinter - ylläs - äkäslompolo
1

Ett vackert Ylläs

Något vi sällan kanske uppskattar är vår egen finlänska miljö. Vad jag har lagt märke till här uppe i norr är att solen går upp och ner på ett helt annat sätt. Himlen har en otroligt fin färg som skiftar i rosa och gör att jag infinner ett inre lugn. Det är helt magiskt. Även här i Finland kan det vara vackert, något vi kanske inte alltid tänker på. 
 
Så i detta inlägg vill jag visa er hur fint det kan vara här uppe i Lappland: 
 
 
Här skiftar himlen i en rosa/lila färg som är så otroligt vacker!
 
 
Anna-Sara och jag var på ett litet fotoäventyr eftersom att ingen av oss åker slalom. Vi hittade ett perfekt fotoställe där vi fick en riktigt bra vy över det vackra landskapet.
 
 
Och så kunde man också se månen!
 
 
Sen tog vi gondolen upp till toppen där vi fick beskåda en vacker solnedgång. 
 
 
Vi lunchade också uppe på toppen. Anna-Sara och jag tog varsin falafelkorg som bestod av fries och falafel samt en god dip. Vi var utsvultna så det smakade riktigt bra. ♥ Det var rätt så mycket folk inne i det lilla caféet men vi lyckades hitta ett par sittplatser. 
 
 
Och till sist så bjussar jag på en lite rolig bild. Anna-Sara skulle ta en bild på mig i gondolen men jag var tydligen inte riktigt med på noterna! ♥
Falafel - gondol - lappland - pommes frites - ylläs
5

WINTER VACAY

Att befinna sig mitt i skogen framför en värmande brasa, i ett vinterland med fina vänner är nog det bästa sättet att spendera mellandagarna på. Igår styrde vi kosan mot Ylläs. Vi hade en nio timmars bilfärd framför oss, men med bästa gänget kändes det endast som fyra. Vi är elva personer som hyrt en styga i Lappland för fem dagar. Vi ska åka slalom, njuta av ledigheten och dricka massa varm kakao. Det är nu vår vintersemester börjar!
 
 
Mitt sällskap under de första nio timmarna: Jonatan, Anna-Sara och Erica. 
 
 
Efter några timmar var det dags för kaffepaus. Då mötte vi upp Chris, Elin och Nicolina ♥
 
 
Matpaus! Det blev burgare på MAX i Haparanda! 
 
 
Glada och nöjda efter lunchen!
 
 
Yes, nu är vi redo! Det är hela fem år sedan jag besökt Ylläs så det ska bli superkul att få spendera en vecka tillsammans med gänget! 
Haparanda - coop - max hamburgare - ylläs
2