International podcast

Om du gillar engelsktalande podcast är det här inlägget för dig. Jag har börjat utvidga mina vyer, spana efter nya, inspirerande, uppiggande podcast utanför landet. Jag har fastnat lite extra för podcast med intervjuer och för podcast med peppande budskap och som delar med sig av sina egna upplevelser. Idag tänkte jag dela med mig av mina egna favoriter, som jag lyssnar på rätt ofta och som jag tycker behandlar viktiga ämnen som kaanske är lite tabu men ändå så oerhört viktigt att prata om. 
 
Här kommer mina fem internationella podd-favoriter: 
 
 
1. Ladies who lunch
 
En podcast med två av mina youtube favoriter, Ingrid Nilsen och Cat Valdes. I denna podcast kan du hitta allt mellan himmel och jord. Tjejerna tar verkligen upp alla ämnen, inget är tabu. Oftast är det lyssnarna själv som väljer ämne eftersom de ofta bygger ett avsnitt på läsarnas mail som de får. Det kan bland annat handla om karriär, hur man når sina mål, psykisk ohälsa och hur man är ärlig mot sig själv. Två tjejer med starka och bra åsikter. 
 
2. Armchair expert with Dax Shepard
 
En podcast jag nyligen börjat lyssna på (tack vare min klasskompis). Dax Shepard, ni kanske minns honom från Parenthood, har nyligen startat en podcast där han intervjuar kändisar som han tycker är inspirerande och som hjälpt honom i livet. Han har bland annat intervjuat sin fru Kristen Bell, Ashton Kutcher och Jimmy Kimmel. Avsnitten är rätt långa, vi snackar 2 (!!) timmar, så perfekt om man har en lång buss/bil/tågresa framför sig! 
 
3. Talking Tastebuds
 
En podcast av Venetia Falconer från Storbrittanien med fokus på hälsosam mat och speciella gäster. I varje avnsitt bjuder hon in en speciell gäst där de bland annat diskuterar deras favoriträtt, veganism och deras "death row dish". Så himla inspirerande. Hon har bland annat intervjuat youtubern Niomi Smart och pt:n Zanna Van Dijk. Två riktigt intressanta avsnitt jag kan rekommendera för er. 
 
4. That's so Maven
 
En podcast om hälsa och välmående. Podden drivs av Davida Kugelmass, eller The Healthy Maven som hon kallar sig på sociala medier. Hon tar upp ämnen som är relaterat till det psykiskia välmåendet, body positivity, vad lycka innebär och hur man lär sig att älska sig själv. Ett varierat utbud och hon har redan hunnit spela in 50 avsnitt. In och lyssna vetja.
 
5. Don't blame me! with Meghan Rienks
 
Ingen kan ju ha missat att Meghan Rienks är en av mina favoriter och ni förstår säkert att jag blev eld och lågor när jag fick reda på att hon börjat podda. Meghans podd är en "advice-podcast" där lyssnarna får ringa in, spela in ett meddelande som t.ex. kan vara killproblem, framtidsproblem etc. You name it. Hittils är det varierade frågor som dykt upp och alltid spännande att se vad Meghan svarar. I de senaste avsnitten har hon haft med sig gäster, bland annat hennes pojkvän Mats, youtubern Grace Helbig och youtubern Lily Marston
 
Ni hittar alla poddar på det stället du lyssnar på podcast. Hoppas du hittar någon ny favorit! 
Armchair expert - Dax Shepard - Ingrid Nilsen - Ladies who lunch - Talking Tastebuds - That's so maven - don't blame me - meghan rienks - podcast - tips - youtube
14
Sara

Åh tusen tack för tipsen, Felicia!
Har länge varit på jakt efter någon engelskspråkig podd att lyssna på :)

Svar: hihi, varsågod! Hoppas du hittar ngn ny favorit! :)
Hemma Hos Felicia

Matilda

Jag har också fastnat för podcast. Men lyssnar just nu på olika svenska, men ska helt klart spana in dem du har skrivit om. Trevlig helg och besök gärna min blogg.

https://nouw.com/eliningamatilda

Svar: så kul! Hoppas du hittar ngn favorit! :)
Hemma Hos Felicia

Malin Moen

Funderar på lyssna på några utav dessa! :)

Svar: Jaaaa, gör det! Hoppas du hittar nån ny favvo!
Hemma Hos Felicia

h

Vilka bra tips, ska absolut kolla in dessa!

bylolloz

Bra tips!

Alexandra

bra tips!

Svar: tack så mkt!! :D
Hemma Hos Felicia

Sanna

Måste kolla upp dessa gillar poddar också!

Svar: åh ja gör det!! :)
Hemma Hos Felicia

Jennie

Tack för tipsen! :D

Svar: varsågod!! :)
Hemma Hos Felicia

Jacqueline

Bra tips!

Svar: tack så mkt!!!
Hemma Hos Felicia

Fröken Rödlök

Synd jag inte kan så mkt engelska ..

Svar: attans, men det är ett bra sätt att lära sig mera! :)
Hemma Hos Felicia

Jannike Hempel

Har aldrig ens tänkt på utländska poddar.. 😆

Svar: haha, hoppas att du lyssnar på några av dessa nu!! :)
Hemma Hos Felicia

millie

Men så bra tips :)

LISA LJUNGBERG :)

Tack för sjukt bra tips! Gillar verkligen generellt innehållet på din blogg Felicia! <33

Svar: men varsågod, hoppas du hittar nån favorit!! :D
Hemma Hos Felicia

Alva

Vilka bra tips, absolut ska man kolla in några av dom!

Svar: åhhh hoppas du hittar nån favvo!! :)
Hemma Hos Felicia