FREDAGSPEPP - matinspiration

Glad fredag på er alla! Hörni, december närmar sig. Jag är supertaggad på första december, med lilla jul, julkalender och att få öppna första luckan i adventskalendern! Men först så vill jag avsluta november månad med lite FREDAGSPEPP. Det var ett tag sedan. Det är ett koncept här på bloggen där jag hyllar någon som inspirerat mig lite extra under veckan, det kan vara allt från min mormor till Oprah. 
 
Så vem vill jag hylla denna fredag?
 
 
Jag upptäckte precis att jag har hyllat denna tjej en gång tidigare, MEN nu är det så att hon har startat ett eget matkonto på instagram och jag är så supertaggad på vad som komma skall. Corinnes Matinspiration (@corinnesmat) är kontot ni måste följa idag. Alltså hur gått låter inte ärtpestopasta? Det jag gillar med Corinnes matlagning är att hon inspirerar till hälsosamma maträtter som är fylld med bra näringsämnen. Jag är ofta ute efter nya tips och idéer till min vardagsmat och då kikar jag gärna in på Corinnes blogg för lite inspiration. 
 
 
varför inte prova på denna goda ärtpestopasta? hon bjussar även på ett enkelt recept på ett filmjölksbröd samt en riktigt mumsig morotssoppa med linser! 
corinne grönholm - fredagspepp - matinspiration

Reusable makeup pads

Det känns som att vi blivit mer miljömedvetna och börjat tänka mera på att spara in på plast och papper. Du kanske har slutat köpa plastpåsar när du går och handlar och istället har med dig en fin kasse som du återanvänder. Det är super. Men det finns flera olika sätt vi kan tänka  spara på miljön. Tidigare så tipsade jag er om att använda kaffefilter gjorda av tyg istället för de som är gjorda av papper. Den kan man återanvända och funkar lika bra som de vanliga. 
 
Nu till mitt nästa tips. Virkade makeup pads. Kan användas till att ta bort smink eller rengöring av ansiktet. Så behändigt och de kan tvättas i maskin vilket innebär att du kan återanvända dem. De kan ni beställa av Elin som driver företaget Eco by Elin. Och det bästa är att du kan få välja färg på dina makeup pads. Jag valde en lite höstig färgkombo! ♥
 
 
Jag älskar den senapsgula färgen!! ♥
 
 
Här har jag också en bild på hur man kan använda dem. De har ett handtag där bak som gör att den sitter stadigt! 
Eco By Elin - ekologisk - ekoprodukter - makeup pads - miljövänligt - återanvändning
2

Två mindre bra nyheter

En vattenläcka
Förra veckan bjöd på det ena efter det andra. Jag hade tre lediga dagar in i veckan, väldigt ovanligt men skönt. Jag tänkte att nu får jag vila upp mig och njuta av några lediga dagar. Tisdag var min första lediga dag och jag fastighetsskötaren knackar på dörren. Det har tydligen läckt in vatten i källaren under  min lägenhet och han vill ta en titt i mitt badrum och försöka komma under fund med var problemet ligger. Han tittar snabbt in i lägenheten utan några fynd. Senare mot kvällen knackar det på igen. Jag får informationen om att de vill såga upp väggen i mitt badrum för att ta en titt på rören från min grannes badrum eftersom de går rakt igenom mina. Så jag kan åter igen vänta mig frukostbesök på min andra lediga dag.
 
Och så blev det, män med gula jackor invaderade min lägenhet. De såga upp ett stort hål i mitt badrum för att se vad som kan ha orsakat vattenläckan. Japp, där var problemet. Det är tydligen ett stort hål i ett av rören som gjort att det läckt ut vatten UNDER hela badrumsgolvet samt under en del av köksgolvet. Kanske inte den bästa nyheten på en annars så fin ledig dag. Och jag har ännu inte kommit till höjdpunkten. Jo, nu måste hela badrummet renoveras samt köksgolvet rivas upp och det kan ta upp till 2 månader. Det innebär att jag tyvärr måste  bo någon annanstans under den perioden. Suck. Jag har bott i min lägenhet i 3 månader. Japp, men bara att bita ihop. Mer information har jag ej fått så nu är det bara att hålla tummarna och se vad som händer. 
 
 
Auroras första veterinärbesök
När det spang in och ut folk i min lägenhet så lyckades också Aurora bränna sin tass på en av mina spisplattor. Det var pricken över i:et. Det blev en liten blåsa på hennes trampdyna och under de två kommande dagarna så var hon inte sig själv och jag blev riktigt orolig. Så jag var tvungen att akut boka in en veterinärtid så att jag skulle slippa vara orolig. Men allt är nu i sin ordning, hon mår toppen och är på bättringsvägen. Veterinärbesöket gick också bra, hon var superduktig och behöll lugnet inne på mottagningen. Jag tror faktiskt jag var mera nervös än vad Aurora var. 
 
 
Uff, förra veckan är äntligen över och nu får jag bara vänta med besked från disponenten. Jag har heller ingen aning om när de vill börja med renoveringen, det kan vara nästa vecka eller nästa månad. Efter allt ståhej så var det bara skönt att få komma tillbaka till jobbet. Och jag är så glad och lättad att allt är okej med Aurora, det gjorde verkligen ont i mitt mammahjärta att se henne ha ont! 💗
aurora - lägenhet - vattenläcka - veterinär