En nyttig äppellimpa - recept

I helgen har jag bakat. Hösten är ju minsann här och jag var riktigt sugen på att baka något höstigt så i lördags testade jag mig på en nyttig äppellimpa, ett recept jag hittat på Lindas bakskola. En limpa utan vetemjöl så passar perfekt för er som vill dra ner på det vita mjölet eller för er som är glutenintoleranta (men se då till att använda er av glutenfria havregryn om ni är riktigt känsliga). 
 
Jag kan även tipsa er om att spana in flera av Lindas recept, det finns hur mycket som helst på hennes blogg som är nyttigt och spännande. Bland annat dadelrutor, havregrynsmorotsfrallor och en nyttig äppelkladdkaka i mikro. Jag har flera recept jag ska testa på de här kommande veckorna. 
 
Men här nedan hittar ni receptet på denna nyttiga äppellimpa: 
 
Det du behöver för en limpa är:
 
7 dl havregryn
2 ägg
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3½ dl filmjölk
1 stort äpple
 

1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till mjöl i en matberedare eller mixer.

2. Blanda de mixade havregrynen, bikarbonat och salt i en bunke.

3. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.

4. Skala och riv äpplena.

5. Blanda ihop de torra ingredienserna, äggen, filmjölk och äpplen till en kladdig smet.

6. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite havregryn eller frön. Jag använde mig utav pumpakärnor. Du kan också använda solrosfrön eller linfrön.

7. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.

 
 
Jag fick dock ha mitt bröd liiiite längre i ugnen, det är väl lite beroende på ugnen. Men jag hade det nog inne i nästan 1h och 10 minuter, ni får kolla så att limpan inte är för kladdig när ni tar ut den. 

havregryn - lindas bakskola - nyttigt - recept - äppellimpa
1
Angelica Wåhlin

Mums!