ÄPPELFRALLOR - recept

För mig är det viktigt att starta dagen med en bra frukost, oberoende om jag stiger upp klockan 6 eller klockan 8. De tidiga morgnarna kan det vara jobbigt att börja fundera över vad man ska äta och det kan lätt bli så att man hoppar över det och tar en kaffe påvägen till jobbet/skolan istället. Därför kan det vara bra att förberda dagen innan. Ett superbra tips som jag håller hårt vid. Så häriveckan på min lediga dag så slängde jag ihop lite goda äppelfrallor som jag lätt ska kunna ta upp ur frysen senare när jag har en tidig jobbmorgon. 
 
 
Det du behöver är:
 
8 dl havregryn (mixa dem till mjöl)
2 ägg
2 små äpplen eller 1 stort äpple
2 tsk bakpulver
¾ tsk salt
2 ½ dl mjölk
 
 
GÖR SÅHÄR:

1. Sätt ugnen på 250 grader. Mixa 8 dl havregryn till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.

2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en skål.

3. Skala och riv äpplena.

4. Blanda de mixade havregrynen, bakpulver, salt och mjölk i en skål. Rör ner mjölken och äpplena till en kladdig smet.

5. Klicka ut smeten till ca 14 frallor på en plåt med bakplåtspapper.

6. Grädda frallorna mitt i ugnen i 13–15 min.

 
 
 
Jag försöker ofta sträva efter enkla recept med inte så många ingredienser. Det här är ett lite nyttigare recept på äppelfrallor och passar perfekt för dig som vill minska på intaget av vetemjöl! ♥
 
Receptet hittade jag HÄR
frukost - hälsosamma - nyttiga - recept - äppelfrallor
1
iseedee

Vad goda de ser ut! =)