BEING A CATMOM

Det har gått 3 dagar sedan jag tog mitt pick och pack och flyttade till Vasa. I 3 hela dagar har jag och Aurora spenderat tid tillsammans. Allt gick riktigt bra med flytten, hon var lite orolig i bilen påväg till min nya lägenhet men efter ett tag vande hon sig. Tur att det inte är så lång sträcka mellan Larsmo och Vasa. Jag tänkte nu uppdatera lite om hur det gått under Auroras första dagar här hemma. Hon har faktiskt varit helt otroligt duktig, min syster och hennes pojkvän har verkligen lärt henne bra.
 
Så, hur har det gått för Aurora?
 
 
1. Hon är rumsrens
Jag var så förvånad att hon med detsamma hittade lådan när vi klev in genom dörren. Hon gick stolt dit och gjorde sina behov, vilket jag är oerhört tacksam över. Ännu har det inte skett några olyckor (pepparpeppartaiträ)
 
2. Busig som bara den
Hon har massa energi, hon springer runt, hoppar, studsar och klättrar i mina gardiner. Sladdar är något hon älskar och har försökt bita sönder både datorsladd och telefonladdare. Får försöka hitta något bra ställe att förvara alla mina sladdar på, annars kan det bli dyrt. Hon har också en grej för eluttag, får försöka lösa det på något sett.
3. Hon har försökt klättra ut genom fönstret
Hon klättrar upp på allt. Hon tvekar inte att hoppa upp och ner för sängen och idag fick hon grepp om elementet som ligger nära intill mitt fönster som jag hade öppet för att vädra. Man lär sig av sina misstag. Nu är det sträng övervakning av mina öppna fönster. 
 
4. Hennes favoritplats att sova är på min huvudkudde
Första natten lag jag henne i hennes korg där jag bäddat fint för henne att sova. Men nej, det var inte okej. Hon hoppade upp på sängen och la sig på min huvudkudde där hon började tvätta sig och spinna sådär sött. Där har hon sovit varje natt nu, alltså hon är ju för underbar. Jag smälter varje gång.  Jag tror hon känner sig trygg när hon har översikt över vad som händer. 
 
 
5. Aptiten är det inget fel på
Hon slukar sin mat glatt och belåtet, hon förstår också när det börjar närma sig mattider!
 
6. Hon älskar att utforska
Hon ska utforska ALLT. Alla lådor, alla hyllor, alla skåp. You name it. Hon är överallt. Helt plötsligt är hon försvunnen och jag kan hitta henne sovandes i en kartonglåda. Dessutom följer hon efter mig överallt, in på toa och in i garderoben. Allt är så nytt och roligt.
 
7. Mina leksaker är bättre än hennes leksaker
Så brukar det ju ofta vara. Till en början hade hon svårt att hitta det roliga i kattleksakerna, då var det mina sladdar, band och bollar som gällde. Nu har hon hittat charmen i en musleksak som hänger på min skåpdörr. 
 
Att vara en kattmamma är inte så enkelt som det verkar. Speciellt den första tiden så kommer hon att vara lite krävande. Kommer bli spännande att se hur hon klarar av att vara ensam när jag börjar jobba. Hon har klarat sig fint när jag varit borta i nån timme, då har hon sovit sålänge jag varit borta. Annars är det så mysigt att ha henne omkring mig, hon ger mig verkligen detdär lilla extra som jag saknat. Ibland ger hon mig även ett litet leende på läpparna, hon kan hitta på de knäppaste busen! ♥
aurora - catlady - catmom - kattmamma
4
Camilla Persson

Men jag dör! Vilken liten sötnos 😻 Är själv på jakt efter en kattunge och är bra nervös hur lägenheten kommer se ut i början 😳☺️

Svar: åååh!! Hoppas att du hittar någon sötnos!! Haha, det är bara att bita ihop de första månaderna! :)
Hemma Hos Felicia

Simon

Snyggt ;)

Christina

Tips tips; för eluttag finns det någon form av "proppar" att sätta dit som de brukar använda för att barnsäkra. Fungerar säkert för katter också. :D

Svar: Tack för tipset, jag måste gå och spana efter något sånt nu!! :D
Hemma Hos Felicia

Hanna

På sladdproblemet kan du testa gnida in chili (innehållet alltså) på hela sladdarna, min systers katt älskar sladdar men undviker dem då de smakar starkt. Chilignidandet måste dock upprepas nu som då