Boktips för semestern

Idag bjussar jag på två stycken boktips som passar perfekt till din semesterläsning i hängmattan. De här senaste dagarna har jag haft näsan i boken. Det finns inget mer avkopplande än att dricka en kopp kaffe medan man plöjer sida efter sida. Min favoritsysselsättning när det är såhär varmt. Man får varva detta med ett dopp i sjön. 
 
Mina två boktips kommer här:
 
1. Kvinnan i fönstret - AJ Finn
 
"Anna Fox lever ensam och isolerad i sin lägenhet i New York. Om dagarna dricker hon vin, ser Hitchcockfilmer och spionerar på grannarna. En dag flyttar familjen Russell in i huset på andra sidan gatan. En mamma, en pappa, en tonårig son: på ytan den perfekta familjen. Så en kväll blir Anna vittne till nåt hon inte borde ha sett. Hennes värld faller samman. Vad var det hon såg? Har hon inbillat sig allt? Och vem är egentligen i fara?"
 
Kvinnan i fönstret är en psykologisk thriller som är skriven på ett sätt som gör att du inte kan lägga ifrån dig boken. Och inget är som det verkar vara. Du ifrågasätter alla och den skyldige är inte den du tror att det är. 
 
2. Säg att du är min - Elisabeth Norebäck
 
!Om din ettåring försvann, skulle du känna igen hennes tjugo år senare? Alla tror att hon är död. Du vet att hon lever. Någon gör allt för att dölja sanningen. 

För många år sedan försvann Stellas dotter från stranden under en semesterresa. Efter ett intensivt sökande lades polisutredningen ned. Det antogs att flickan förts iväg av strömmarna och drunknat. Hon dödförklarades.Tjugoett år senare har Stella gått vidare med sitt liv. Hon arbetar som psykoterapeut, är gift med Henrik och tillsammans har de en son, Milo. När en ung kvinna kommer till hennes mottagning drabbas Stella av en svår panikattack. Hon är övertygad om att kvinnan är hennes döda dotter, Alice. Mötet innebär början på en farlig resa genom det förflutna. Stella måste till varje pris ta reda på vad som egentligen hände med Alice. Hon blir besatt av sin nya patient, agerar alltmer desperat och påstår att någon vill döda henne. Men då ingen tror på henne börjar Stella tvivla på sitt mentala tillstånd; är hon paranoid eller ska hon våga lita på sin instinkt?!
 
Säg att du är min är en spänningsroman skriven av en svensk författare. det är hennes debutroman och det var minsann en bra start på hennes karriär. Även denna bok är skriven på ett gåtfult sätt som gör att du vill fortsätta läsa. En gripande historia om utanförskap, psykisk sjukdom och våldsam besatthet. Jag hade ingen aning om att boken skulle sluta som den gjorde! 
AJ Finn - Elisabeth Norebäck - Säg att du är min - albert bonniers förlag - boktips - kvinnan i fönstret - polaris bokförlag
3
Mösstanten

Varje gång jag hittar boktips på en blogg blir jag glad. Tack för de här två tipsen. Jag älskar böcker men följer inte med i nyutgivningen särskilt mycket. De här två har jag inte läst.

Svar: Så roligt att höra!! Jag tror du kmr gilla dem! :)
Hemma Hos Felicia

Harriet

Åh super med boktips, dessa ska ja absolut kolla in😍

Linda Ph

Åhh den sista boken verkar så sjukt spännande! Den ska jag se till att låna. :)

Svar: Jaa!! Så roligt!! :)
Hemma Hos Felicia