WHAT WE ATE in Ylläs

Det hat gått en vecka sedan vi kom hem från Ylläs och nu börjar man återigen vara tillbakak till vardagen. Men ännu så tänkte jag inte släppa taget om vår winter vacay utan idag tänkte jag dela med mig av vad vi åt under resan. 
 
På dagen var vi oftast uppdelade, alla fick köra sitt eget race och helt enkelt göra vad man ville under dagens ljusa timmar. Men vi samlades alltid till kvällen för att äta middag tillsammans vilket var så himla mysigt. Vi var uppdelade i en vegetarisk grupp och en köttgrupp. Vi hade tre kvällar som vi käkade middag tillsammans och vi turades om att stå och kocka i köket. Eftersom att största delen av oss var ute i backen hela dagen var det viktigt att vi gjorde en näringsrik och mättande middag så att vi skulle orka! 
 
Så här får ni nu ta del av tre maträtter vi åt i Ylläs: 
 
 
Frukost är ju också rätt så viktigt så att man ska orka hela dagen i backen. Varje morgon fick man vakna upp till uppdukat bord där det serverades gröt och mackor! Att kliva in i köket till doften av nybryggt kaffe, det är grejer det. Vi turades även om att göra iordning frukosten, men den serverades ofta runt klockan nio så att vi skulle komma igång med dagen. Och förvånansvärt så var vi alla uppe vid den tiden! 
 
 
Jag och Anna-Sara kickade igång Ylläsresan med en pestopasta med fetaost och tomater. Det kan ju aldrig gå fel. Lite riven ost och rucola på det och vi hade en riktigt god middag framför oss. 
 
 
Kvällen efter blev vi serverad en italiensk sallad med tomater, oliver, kronärtskocka, färska örter och olivolja. Vi fick även ett gott vitlöksbröd till. Alltså vilken lyx. 
 
 
Sista kvällen bjöds det på en linsgryta som serverades tillsammans med couscous och naanbröd. Otroligt god och mättande. För de flesta av oss så är näringsrik mat viktigt och det är många av oss som gillar att stå i köket därav all god mat vi fått äta under resan. 
frukost - italiensk sallad - linsgryta - middag - naanbröd - pestopasta - winter vacay - ylläs