Hem Ljugna hem - boktips

Under sommarmånaderna läser jag nog flest böcker. Det går som på löpande band, i solstolen, hängmattan, på beachen, i soffan en regnig eftermiddag. För något inlägg sedan så tipsade jag om böcker jag själv ville läsa så idag tänkte jag faktiskt dela med mig av en bok jag läst och som jag tycker att ni ska ta en extra titt på. 
 
 
Hem ljugna hem - Michelle Sacks

"New York-borna Sam och Merry flyttar med sin lilla son Conor till en idyllisk stuga i skogarna utanför Sigtuna, som Sam har ärvt. Där planerar de att starta ett nytt hälsosamt liv. Sam kan lämna sin akademiska karriär bakom sig och ägna sig åt filmskapande. Merry tillbringar dagarna som den perfekta hemmafrun tillsammans med sonen: hon syltar, saftar, bakar och lagar ekologisk barnmat.

Men någonting i idyllen skorrar falskt. Merrys bästa väninna Frank är den första som lägger märke till det när hon kommer på besök. För varje dag blir sprickorna i fasaden mer och mer tydliga. Vad gör Sam egentligen när han är inne i stan och letar efter samarbetspartners? Och hur kommer det sig att sonen Conor hellre tyr sig till Frank än till sin mamma?

Sakta men säkert upplöses illusionen framför läsarens ögon i denna mörka, psykologiska spänningsroman. Den bild av huvudpersonerna, deras drivkrafter, hopp och ömsesidiga svek som tecknas av debutanten Michelle Sacks är mästerligt detaljerad och trovärdig."


 

Det var något med denna bok som fängslade mig direkt. Det var överraskningar efter överraskningar. Om man läser baksidan av boken låter den grymt spännande men man har ingen aning om vad som komma skall. Boken är även lättläst så passar perfekt för en ovan läsare! 

 

South side stories - bokförlag - boktips - böcker - hem ljugna hem - michelle sacks
1
Angelica Wåhlin

Åh, uppskattar verkligen sådana här inlägg! Ska se om jag kan hitta den :)