Tips för en lyckad resa till London / Paris

Jag trodde aldrig att jag skulle bli den som skriver ett inlägg om "resetips". Att jag skulle komma med tips till er om vad man kan tänka på när man reser till London och Paris. Idag så kommer detta inlägg att innehålla precis det, tips och trix på hur man kan maximera sin London/Paris resa. 
 
Jag hade turen att resa tillsammans med två rutinerade resenärer och det är av dem jag har lärt mig massa under denna resa. Mycket som jag själv inte skulle ha tänkt på. Så i detta inlägg har jag sammanfattat några viktiga saker som man kan tänka på eller lite tips om vad man kan göra för att göra resan så bra som möjligt samt för att udvika problem på vägen. 
 
Här kommer 10 tips för en lyckad resa:
 
 
1. Boka taxi från flygplatsen via flygbolaget eller Booking.com
VI var lite fundersamma över hur vi skulle ta oss från flygplatsen till vårt hotell när vi anlände till London. Vårt plan var framme runt halv 12 på kvällen och vid den tiden går det inte så mycket bussar. Någon dag före vår resa fick Anna-Sara ett mail från Norweigan att hon kunde boka taxi från flygplatsen till valfri destination. VI hakade på detta på en gång. I samma veva såg vi att det fanns ett likadant erbjudande på Booking.com där vi bokat hotell från. Superenkelt. Bara att ange sitt flygnummer så får taxichaffören all information om när man vill bli hämtad, samt vid vilken gate. Så när man kliver av flyget så väntar chaffören på dig vid "the arrivals" med ditt namn på en lapp. Ett tryggt sett att ta sig fram sent om kvällen. Och visst kostade det oss en slant, men det blev inte alls så dyrt när vi delade det på tre. 
 
2. Äta frukost ute istället för på hotellet
Visst kan hotellfrukost vara lyxigt, men om du vill se mera av staden kan det var värt att kanske söka upp ett frukostställe en liten bit från hotellet. Vi åt inte någon hotellfrukost på vår resa utan vi hade sökt upp läckra caféer med goda frukostalternativ. Eftersom att du kanske tar dig dit gåendes får du ta del av fina miljöer, storstadslivet och maffiga byggnader. Du får också en större variation när du äter frukost på olika ställen. 
 
Peanut butter bowl på Avobar i Covent Garden, bland det godaste jag ätit! Till höger ser ni en gröttallrik, som var helt underbar! Jag tror stället hette Giraffe eller nåt sånt och finns på King's cross! 
 
 
3. Kolla upp restauranger , caféer och aktiviter innan resan
Det är ett hett tips. Börja med att öppna pinterest, skriv in London elle Paris och du får fram hur mycket som helst. Cafëer man måste besöka, restauranger med den bästa pastan eller platser man absolut måste besöka. Kolla även upp lite kartor, priser, metro osv. Det kan löna sig i längden. Vi satte ihop ett word dokument där vi sammanfattade allt vi ville se, äta och göra under resan. Och det var så behändigt, speciellt när man helt plötsligt blev hungrig. Då tog vi bara fram vårt dokument och valde en restaurang vi ville testa på. 
 
4. Bo lite utanför centrum
Det är inte så svårt att lära sig hur tunnelbanan eller hur metron fungerar. I London så bodde vi i Paddington. Där var det så himla mysigt med vackra byggnader. Det känns som att man får ta del av en annan sida av London. I Paris så bodde vi i Bercy Village, ett område som kändes tryggt och mysigt för oss. Det var också roligt att få se en annan sida av Paris, inte bara de högtraffikerade gatorna i centrum. 
 
 
Oh Paris! ♥
 
 
Fina London!
 
5. Platorm 9 3/4
Något ni Harry Potter fans inte får missa. Kings cross station. Där kan du bli fotad framför tegelväggen i en halsduk med din Hogwards färg, Gryffindor, Ravenglaw osv. Det kanske låter helt löjligt men ni skulle bara veta hur långa köerna kan vara. När vi kom dit, runt 10 på morgonen så var det en halvtimmes kö. Men det var helt klart värt det. Bredvid finns även en liten shop där man kan köpa allt från Hermiones "time turner" halsband till Harry Potters trollstav. Det finns hur mycket som helst där. 
 
som ni ser här på bilden så är det en som kastar upp halsdukarna medan en annan fotar. Man kunde sedan köpa bilderna i shoppen. Men vi valde att köra på våra egna! 
 
6. Gå på Disneyland
Planera in en heldag på Disneyland. Det är värt det. Det kan vara bland det bästa jag någonsin gjort. Vi anlände till Disney området när det öppnade vid 10 och gick därifrån när det stände vid halv 8. Innan så trodde vi inte att vi skulle spendera hela dagen där men det finns så mycket att göra, se och uppleva att man vill vara där. Du vill aldrig gå därifrån. Det måste nog vara ett av de lyckligaste platserna. Ett tips är att boka biljetter innan på nätet samt att ladda ner appen för att hålla koll på kötiderna till alla attraktioner. När det var som mest så låg kötider på runt 70 mintuter. Men vi försökte hålla oss till de attraktioner med lite mindre tid. Det mesta som vi köade var 45 minuter. Men det gick ändå snabbt eftersom att vi försökte fördriva tiden med lite frågesport och lära känna varandra lekar. Sjukt bra tips. 
Men Disneyland. Ni kommer inte ångra er. Man blir aldrig för gammal för disney.
7. Ät croissanter
Ett mål jag hade under min resa var att äta croissanter. Och inte bara en, utan flera. Det hör ju till när man ändå besöker Paris. Och nu när jag återvänt så har jag insett att vi äter alldeles för lite croissanter. De är ju så goda. Ät massa croissanter. Just do it. 
 
8. Ta Eurostar mellan London och Paris
Att ta tåget mellan London och Paris är ett supertips. Det går snabbt och är verkligen superenkelt. Här gäller det också att boka biljetter på förhand. Det coola är att tåget går under vattnet. Iallafall under en kort sträcka. Det är dessutom miljövänligare än att flyga. Dagen innan vi skulle åka såg vi att de avbokat massa tåg mellan London och Paris men vårt tåg gick fortfarande. Vi hade massa tur under resan. Det kostar ca 50 € för att ta sig över.
 
 
9. Packa endast handbagage
För en vecka så behöver du inte mycket mer. Vi klarade oss galant på varsitt handbagage under en veckas tid. Plus att vi också shoppade en del under resans gång. Oftast är det så att man packar för mycket kläder för resan så det kan vara bra att prova olika outfits för att se vad som passar bra, så packar man inte för många tröjor som bara tar plats. 
 
10. Glöm alla dieter
Du går miste om så mycket om du ska tänka på vad som är hälsosamt och vad som är bra för din hälsa. En vecka av ditt liv spelar inte så stor roll. Du vill prova på dendär burgaren eller nutella crêpen. Vi gick verkligen all in under resan, det blev massa goda burgare, tryffelpasta och sushi. Vi ville prova på allt. Och så självklart en eller annan latte. 
 
 
Ober Mamma är ett hett tips. Ett väldigt populärt ställe och här hade vi turen att snabbt få ett bord. Jag tog deras tryffelpasta och den var helt magisk. Grym service och så mysig restaurang!! 
Avobar - Covent Garden - London - bercy village - croissant - disneyland paris - eurostar - frukost - harry potter - king's cross - norwegian - ober mamma - paddington - paris - platform 9 3/4 - resetips - tryffelpasta
5
Carolina

Härliga bilder! Du skrev att ni reste med bara handbagage; det skulle vara roligt med ett inlägg om vad du packade :)

Svar: Tack för tipset Carolina! :)
Hemma Hos Felicia

Yasmine

Vilka bra tips! :D Jag åker alltid med enbart handbagage, mycket smidigare tycker jag. Men om jag skulle åka långt skulle jag nog tänka om! Jag Disneyland, dit vill jag väldigt mycket! :D Kram

Simon

Tror att det är en massa resetips i det här blogginlägget... missade allihop för såg vaasas snyggaste tjej ;)

Danielas Dagbok

så många fina bilder i det här inlägget!!

Tiina

Tack för underbara resetips! :)

Svar: ååh varsågod!
Hemma Hos Felicia