En japansk kväll

I lördags samlades vi ett gäng hemma hos Anna-Sara för vårt tradtionella "middagsevenemang". Idag inspirerades vi av det japanska köket och jag tror alla var rätt så spända på kvällens utmaningar. Det kvällen går ut på är att vi helt enkelt gör allt från grunden, vi satsar på 3-4 rätter under kvällen, umgås, äter och dricker gott. Hittils har det alltid blivit en succé, det har varit superroligt och denna kväll var inget undantag. 
 
På kvällens meny kunde man hitta: 
  • miso soppa
  • Ramen 
  • Dumplings
  • Sushi 
  • Matcha glass
  • Sake
Det var tur att vi satte igång tidigt för det här tog oss väldigt många timmar. 
 
 
Oftast är det någon som har huvudansvaret för kvällen, denna gång var det vi tjejer som stod för matlagningen. Casper hade huvudansvaret för dumplings, och det lyckades han bra med. 
 
 
Kvällens utbud. 
 
Det som kanske blev största besvikelsen under kvällen var sushin. Det var vår första gång vi gjorde sushi på egen hand och vi lyckades inte riktigt få till den rätta konsistensen på riset. Men jag och Erica hade ett superbra team work när det kommer till att rulla dem samt att fylla dem. Så jag tror att redan nästa gång så blir de bättre, men övning ger färdighet. De var ändå rätt så goda! ♥
 
Till vänster ser ni vår ramen. Vi hade två alternativ, ett vegetariskt med tofu och ett köttalternativ. Vår ramen var nog det vi lyckades bäst med, den blev supergod! Vi gjorde den i en slow cooker och det kan jag varmt rekommendera! 
 
 
Efterrätten: Matcha glass. Den såg vi till att ha gjort på en gång så att den kunde frysas ner och vara redo när det var dags för efterrätt. Matcha har en väldigt stark och besk smak så detta kanske inte är något för alla men jag gillade smaken och det var ett perfekt avslut på denna grymma kväll. 
 
Jag tror att ingen fick hem hungrig. Vi hade gjort såååå mycket mat att vi praktiskt taget kunde rulla hem. Det är alltid så trevligt när vi alla samlas och gör mat tillsammans. Längtar redan till nästa gång! 
dumplings - japanska köket - middagstips - ramen - sushi
1
ajlimullersandvik.blogg.se

Nä mörda mä va gött! jag är mycket förtjust i sushi och miso! Kan bara utgå ifrån att jag även gillar dumplings och ramen ;)

Svar: om du inte testat ramen tycker jag att du ska göra det på direkten!!
Hemma Hos Felicia