En kasse fylld med läckerheter

Jag vet inte om ni är bekanta med Sannan Ruokakassi? Hos dem kan ni beställa hem matkassar som innehåller råvaror för 2 eller 4 personer och upp till 4 måltider. Kassen innehåller även 3 recept som du kan utgå ifrån. Så bekvämt i dessa tider om man inte vill springa i mataffärer varje vecka. Tidigare har de bara gått att beställa kassen i Helsingfors med från och med denna vecka är det nu möjligt för alla Vasabor att beställa hem denna kasse. 
 
Du kan bland annat välja mellan "maukaskassi", en vegetarisk kasse, barnen favoriter samt om du vill ha en glutenfri variant. Jag gillar att det finns lite olika att välja mellan och att det varierar från vecka till vecka vad kassen kommer att innehålla. Det är precis detta jag har saknat här i Vasa. 
 
 
En  glad Felicia när hon tog emot den vegetariska kassen!
 
Jag har då fått chansen att prova på den vegetariska kassen. Jag tycker det är lite spännande att få hem en kasse med innehåll som jag kanske inte själv skulle välja i affären. Det ger mig möjlighet att prova på nya maträtter jag vanligtvis inte gör till vardags. Kassen skickas ut varje måndagkväll mellan 16:30 och 21:30 och du kan följa med i realtid när din kasse kommer att anlända via en länk du får skickad till din mobil. Så enkelt, då behöver du inte sitta hemma hela kvällen. 
 
Den här kassen innehöll bland annat risottoris, tortillas, hummus, halloumi, aubergine, massa färska örter, kikärtor, bönor och svamp. Samt även lite grönsaker så som tomat och gurka. När jag såg alla dessa färska råvaror så blev jag supertaggad på att laga mat! 
 
 
Dagen efter provade jag på ett av recpeten som kom med i kassen, en läcker svamprisotto med en fänkålssallad. Väldigt enkel att göra, tog inte alls så lång tid och passar perfekt som en vardagsmiddag. Och fänkålssalladen var så god till risotton. Min största utmaning var nog att översätta receptet från finska, men jag tror jag gjorde ett bra jobb haha. 
 
Så i veckan kommer jag nog att testa på de två resterande recepten, det här motiverar även mig att stå i köket och göra middagar. Det är ju så enkelt när man redan har alla ingredienser nära till hand. 
 
Har ni någon gång testat på något liknande koncept eller någon matkasse? 
Sannan ruokakassi - Tortillas - gifted - go green - middag - svamprisotto - vegetariskt
6
Corinne Grönholm

Spännande! Länge tänkt att jag vill prova deras kasse :) Var det här alltså ett samarbete? Tänker om du kommer prova på olika kassar från dem eller om du provade nu bara en gång? :) Skulle vara kul att höra dina tankar om de olika!

Svar: Detta var inget samarbete utan de ville skicka mig en överraskningskasse nu när de precis börjat här i Vasa! Vi får se om det kanske blir något samarbete senare i sommar! :) Det hade varit super att få testa på lite olika!
Hemma Hos Felicia

ajlimullersandvik.blogg.se

Jag har haft Linas vegetariska matkasse väldigt länge :D Jag tycker väldigt mycket om det, så himla härligt och att få chans att laga sådant som man inte brukar alltid :D

Svar: Verkligen! Det är inte varje dag jag kommer på att jag ska göra en svamprisotto t.ex! :D
Hemma Hos Felicia

Johanna Kaisäter

Men tack snälla du för fin kommentar! Vilken härlig blogg du har och superbra inspo inlägg <3

Svar: ååh tack finis!
Hemma Hos Felicia

Josäfin Andersson

men MUMS vad gott!! :D

Svar: du, det var såååååå gott!! :D
Hemma Hos Felicia

ajlimullersandvik.blogg.se

Jag tycker också att det är coolt när de skickar med konstiga grönsaker eller konstiga för mig. Fick en rättika som skulle rårivas, sjukt spännande att inse att jag endast sett rättika gul och på en sushi 🍣😂

Svar: haha det låter väldigt spännande!
Hemma Hos Felicia

Sara

Wow! Ser underbart gott ut!