Trerätters på Smakbyn

Välkommen till Smakbyn. En vacker byggnad som är byggt som en ladugård intill Kastelholms slott. Geniet som ligger bakom detta är ingen mindre än Michael Björklund. Allt är så välplanerat, allt från inredningen till smakerna i menyn. Därav namnet Smakbyn. I fredags fick vi ta del av en magisk trerätters meny som vi sent kommer att glömma! 
 
 
Inne i byggnaden fanns även en liten shop där man kunde köpa egengjorda produkter, porslin och Michaels favoritgodisar, polkagrisar från Gränna. Man kunde även köpa Michaels kokböcker, både på finska och svenska. 
 
 
De producerar även eget vin som vi fick smaka på under kvällen. Ett äppelvin som var så gott. Passade perfekt som en fördrink. Michaels fru gör också fint porslin som säljs i shopen! 
 
 
Vi fick även en liten privat rundvandring av Michael him self. Det var så himla roligt att få ta del av konceptet och att få höra hur han byggt upp Smakbyn. 
 
 
Han visade oss också deras egna honungsproduktion. 
 
Förrätten var en jordnärtskockspuré med svampar och lingon. Smakerna i denna var så välkomponerade! Huvudrätten var en Emmeretto med sparris, prostenost, svamp och kajplök. Så magiskt! 
 
 
Som avslutning på den fantastiska middagen fick vi en Crème brûlée med sorbet och färsla bär. Wow säger jag bara! 
 
Tack Smakbyn för en otroligt god middag! 
#goodlooking - Michael Björklund - Smakbyn - crème brûlée - emmeretto - förrätt - huvudrätt - influencerresa - influencertakeoveråland - kronärtskocka - trerätters middag - Åland - äppelvin
3
Mösstanten

Trevligt tips! Inget jag skulle veta om annars om jag reste till Åland.

Amanda

Åh, det ser verkligen så mysigt och gott ut!

Svar: det var en riktigt bra smakupplevelse!!!
Hemma Hos Felicia

iseedee

Vad gott det ser ut! =) Alla rätterna ser helt magiska ut.

Svar: Åh ja!! kmr inte glömma det på ett bra tag!! ❤
Hemma Hos Felicia