Kallare än is - Boktips

Idag vill jag tipsa om en ny bok, en bok i en serie. Jag fastnar sällan för serier, jag gillar inte att man måste komma ihåg vad som hänt, att de hänger ihop och att man kanske glömmer viktiga detaljer. Men med dehär böckerna är det inte så, de är så spännande och intressanta att man ändå hänger med bra.  I början på denna bok var det som att allt kom tillbaka till mig fastän det var ett tag sedan jag läst bok nummer två. 
 
Kallare än is - Helena Kubicek Boye
 
 
"När två skridskoåkare hittar en ung kvinna död på isen utanför Säter börjar det åter viskas i Dalarna. Vad är det som pågår i trakterna av den beryktade kliniken?   

Psykologen Anna Varga har börjat arbeta inom öppenvårds­­psykiatrin. Efter de omtumlande dödsfallen på rättspsykiatriska kliniken känns övergången till öppenvården först som en befrielse. Men när det visar sig att den unga kvinnan, Felicia Frost, var en av Annas patienter påbörjas en internutredning. När polisen kör fast börjar Anna själv göra efterforskningar - det är något som inte står rätt till i familjen Frost. Samtidigt blir spänningarna allt större i det lilla samhället. Vargjakten har blivit inställd, och när en varghona hittas lemlästad delas samhället i två läger."

 

Detta är den tredje boken om Anna Varga och den mytomspunna rättspsykiatriska kliniken Säter i Dalarna. Jag har gillat bok ett (Innan Snön faller) och bok två (Den ljusaste natten) och jag tror att jag tidigare har tipsat om någon av dem här på bloggen. Nu när tredje boken släpptes var jag riktigt taggad att få läsa fortsättningen. Helena säger att bäckerna är fristående men man får helt klart en bättre helhet om man läst de tidigare böckerna!
 
Kapitlerna är korta, det är lätt att hänga med och Helena skriver väldigt bra och bygger upp med spänning. Sånt gillar jag. Rekommenderar denna bokserie väldigt mycket! ♥
bokfabriken - boktips - böcker - helena kubicek boye - kallare än is