NÄSSELPESTO - recept
Har ni någongång provat på att göra en nässelpesto? Inte jag heller förrän förra veckan. Jag är inne i en period där jag vill prova på många olika nya recept och hade lite nässlor som jag plockat hemma hos syster som behövde användas upp.
Peston fick en mycket god smak av nässlorna och ger din maträtt ett litet lyft. Om du känner dig modig och har lite brännässlor på bakgården tycker jag att du ska testa denna pesto. Men kom ihåg handskar när du ska plocka dem, annars kan du få rätt så många blåsor.

Det du behöver till nässelpeston är:
1 liter brännässlor
½ dl pinjenötter
1 vitlöksklyfta
1 dl riven ost
1 dl olivolja
salt och peppar

Börja med att koka nässlorna hastigt i 2 minuter. Häll bort vattnet och mixa sedan resterande ingredienser. And voilá! Din pesto är redo att ätas.
Hur länge håller den? :)