Blåbärspaj i portionsform
Är du ute efter en enkel och snabb sommarefterrätt som tar mindre än en halvtimme att göra? Då har du kommit rätt. Jag älskar att prova på nya enka recept med inte för många ingredienser. När vi firade Aurora i söndags bjöd jag på dessa goda blåbärspajer i portionsform. De innehåller inget socker (förutom glassen då) och innehåller till största delen av havregryn, smör och blåbär. Du kan också välja vad du vill ha tilsammans med det, men jag valde en salted caramel glass och jag tyckte det passade perfekt. Du kan också ha vispgrädde med lite vaniljpulver i eller en helt vanlig vanlijglass funkar perfekt!
Här nedan hittar ni receptet till dessa godingar:
Blåbärspaj i portionsform


För en portion behöver du:
1dl havregryn
1 msk smör
Ca 1dl frusna blåbär
Kardemumma
Kanel
Vaniljpulver

Börja med att mixa havregrynen till mjöl. Tillsätt sedan smör och alla kryddor och knåda sedan degen till en smulig deg.
Lägg sedan lite blåbär på botten av skålen och tillsätt sedan lite av degen och varva sedan degen med blåbären.
Sen är det bara att sätta in dem i ugnen på 200 grader i 15 min. And voilá, du har en enkel, god och inte för söt efterrätt till fredagsfikat ute på landet!
Men MUMS! Hur gott?!?!