Good food in Umeå

På vår resa till Umeå åt vi en eller annan god rätt. Jag tänkte tipsa er om två grymma restauranger jag tycker att ni ska besöka om ni har vägarna förbi. Det finns så många bra restauranger i Umeå, ibland kan det kännas tufft att välja. Eftersom att jag bodde i Umeå i tre år har jag testat på en hel del restauranger och jag ville självklart gå till en av mina solklara favoriter. 
 
 
Vezzo Umeå 
 
 
Till Vezzo ska du gå om du är ute efter en riktigt god pasta. Deras pastarätter är så goda, välgjorda och smakrika. Tidigare var deras Tagliatelle med parmaskinka och pesto min absoluta favorit men eftersom att jag inte äter kött längre så fick jag se på menyn med lite andra ögon. Så jag valde en vegetarisk pasta med champinjoner, grädde, zucchini, pinjenötter och rosmarin. Riktigt god. Dock skulle jag gärna se en vegetarisk pasta med pesto. Det skulle vara ett vinnande koncept. 
 
Restaurangen är supermysig. Det går tyvärr inte att boka bord så man får helt enkelt chansa sig till att man får plats. Dock har betjäningen blivit sämre. Mamma fick sin pizza långt innan min pasta var klar, vilket var lite tråkigt. Men maten var fortfarande god, vilket var tur. 
 

Artonnittiosju
 
 
Jag hade inte besökt Artonnittiosju tidigare, men efter att ha spanat in deras meny så lät det mycket intressant och vi bestämde oss för att prova på det. Det är beläget i Elite Hotel Mimer, supermysig restaurang med grym personal. Verkligen! Vi blev behandlade som prinsessor under vår vistelse. Här kan det också löna sig att boka bord.
 
De kör på ett litet annorlunda koncept. Du kan välja mellan att köra på en normalstorlek på din rätt eller så kan du välja halvportioner och då kunna prova på två rätter, eller beställa in fyra halvrätter som du kan dela med din kompis. Mamma och jag valde att köra på halvrätterna så jag tog in deras vårrullar som var gjorda på glasnudlar, ingefära, morot, chili och kål med en citrongräsdressing. Det var väldigt gott! Efter den tog jag in en curry med stekt halloumi. Den var läcker. Wow! Mamma provade också på fish n' chips som var gjorda på kolja och krabba. 
 
Jag kan varmt rekommendera Artonnittiosju. 
Umeå - Vezzo - artonnittiosju - curry - elite hotel mimer - halloumi - middag - pasta - vårrullar