Boktips inför hösten

Nu börjar det bli ett tag sedan jag tipsat om lite böcker, men idag har jag två heta boktips till er. En spännande skräckroman och en psykologisk thriller som ni garanterat kommer att ha svårt att lägga ifrån er. Idag vill jag tipsa er om Riley Sagers bok Två Sanningar och En Lögn och Staden som är skriven av Camilla Sten
 
Två Sanningar och en Lögn är andra boken jag läst av Riley Sager. Hans första bok De sista flickorna var även den en succé så jag hade väldigt höga förväntningar på denna bok. Men den höll alla mått. Spännande, rätt så unik story och ett förvånande slut. Riley har nu en tredje bok pågång, Lock every door och jag väntar med spänning på att få läsa den! 
 
 
"Två sanningar och en lögn. De fyra flickorna lekte ofta den leken i den lilla stugan vid Camp Nightingale. Vivian, Natalie, Allison och nybörjaren Emma Davis, yngst i gänget. Men leken tog slut den natt då Emma såg sina vänner smyga ut i mörkret. Vivian, som försiktigt stänger dörren med ett hyschande finger över munnen, är den sista som Emma - eller någon - ser av dem. 

Det är länge sedan nu. Emma är en stigande stjärna på New Yorks konstscen. Hennes mörka förflutna har hon förvandlat till tavlor, fyllda av svarta löv och ärrade träd, som täcker spöklika och dystra figurer i vita klänningar. När Franscesca Harris-White, ägare av Camp Nightingale, ser målningarna ber hon Emma att återvända till lägret, denna gång som bildlärare. 

Emma ser en chans att till sist ta reda på vad som hänt hennes vänner. Vad hon inte vet är att en säkerhetskamera är installerad i stugan där hon bor, samma stuga som hennes vänner försvann från femton år tidigare. Och att ju närmare sanningen hon kommer, desto närmare kommer hon också döden. "

 
Staden av Camilla Sten är helt klart en av mina absoluta favoriter denna höst. Om du vill läsa en bra skräckroman är det denna du ska satsa på. Här snackar vi spänning från sida ett. Jag har heller inte läst en bok med denna story innan så det var super intressant och lite läskigt faktiskt! 
 
 
"Det har gått sextio år sedan hela befolkningen i den lilla gruvstaden Silvertjärn försvann. Niohundra människor spårlöst borta. Ingen vet hur det gick till. Var det en olycka, ett massjälvmord eller spelade stadens fanatiska väckelserörelse en roll i försvinnandet?

Alice är en ung dokumentärfilmare som vuxit upp med sin mormors berättelser om Silvertjärn. Nu vill hon en gång för alla ta reda på sanningen. Hon och hennes team ska tillbringa fem dagar i den isolerade och övergivna staden och samla in material till filmen. Men så fort de anländer börjar de höra underliga ljud och se oförklarliga saker. Snart måste de fråga sig om det förflutna verkligen är förflutet, eller om staden kommer att sluka dem också."
 
 
Happy reading! ♥
Camilla Sten - bokförlag - boktips - modernista - psykologisk thriller - riley sager - skräckroman - staden - två sanningar och en lögn