Fyra-rätters på Restaurang HEJM

Jag förespråkar alltd vardagslyx. Vi borde fira saker ofta, unna oss trevliga stunder och göra saker som vi mår bra utav lite oftare. Det var precis det jag och mamma gjorde igår. Vi hade bokat bord på det nya tillskottet i Vasa, Restaurang HEJM. Vi har varit sugna på att testa på deras mat ända sedan de öppnade och nu fick vi äntligen till det. 
 
Jag måste berömma inredningen, så mysig och hemtrevlig. Och låt oss inte glömma den vackra utsikten. Tänk er att sitta här i sommar, det kommer bli helt magiskt. 
 
 
Vi fick ett bort längs med fönstret, perfekt för att kunna kika på solnedgången. 
 
 
Vi valde att prova på deras 4-rätters meny, där vi först fick in ett litet hopplock av förrätter. Bland annat marinerade primörbetor från Finne farm, en tartar på ekologiskt nötkött och en lättsyrad och sotad strömming. Vilken start. Här är jag redan impad. Så smakrikt, färgstarkt och välsmakande. 
 
Som en mellanrätt eller "bakfickan" fick vi en smörkokt krispig marabelpotatis med gäddrom. Wow! Det här var så gott! Potatisen var perfekt!
 
 
 
Varmrätten bestod av en bakad forell med persiljerot, dressad fänkål och en skummig skaldjurssås. Väldigt enkel men så god. Forellen passade perfekt ihop med skaldjurssåsen!
 
 
Efter varmrätten var vi rätt så mätta, men visst fick vi plats för en efterrätt också. En sorbet på ugnsbakat äpple. En havtornsmousse med en äppelkompott, kinuski och krispigt solrosfröflarn. Magiskt! 
 
Vi var supernöjda med besöket och vi var väldigt mätta och belåtna. Det bästa är att menyn ofta byts eftersom de använder sig utav säsongsvaror vilket innebär att man kan få testa på många härliga rätter. 
 
Jag rekommenderar er verkligen att besöka Restaurang HEJM. Ni kommer inte att bli besvikna. Men kom ihåg att boka i tid, nu i juletider så kan det vara extra populärt! 
Restaurang HEJM - bakad forell - fyra-rättersmidag - förrätt - ugnsbakat äpple
1
Ajli

Det verkar underbaaaart!! Älskar forell!