Boktips - Unorthodox

Denna damp ner i postlådan för cirka en vecka sedan. Ni har kanske hört om den populära Netflix serien Unorthodox, detta är boken bakom succén. Den har nu släppts på svenska och är ju perfekt som en julklapp. Själv hade jag inte sett serien så jag var rätt så spänd på att läsa boken. Att få läsa om Deborahs liv i en ultraortodox judisk grupp var väldigt spännande, att få ta del av den kulturen och hur de ser på livet. 
 
Det jag tyckte var klurigast i hela boken var att hålla koll på alla olika judiska namn på högtider, saker och maträtter som hon använde sig utav i boken men efter ett tag vande man sig. Unorthodox är helt klart en bok att läsa. Nu är jag även intresserad av att se hur serien är, den är nu upp på min to-watch list. 
 

"I den ultraortodoxa judiska miljö där Deborah växer upp är reglerna strikta. Kolonin kontrollerar allt - från vilka kläder hon får ha på sig, till vem hon får prata med och vilka böcker hon får läsa. Men trots detta växer Deborah upp till en självständig och viljestark person, i hemlighet slukar hon klassiker av Jane Austen och Louisa May Alcott och känner sig besläktad med de unga kvinnorna i berättelserna. Hon anar att det finns ett helt annat och friare sätt att leva, bara någon kilometer bort i det myllrande livet bland New Yorks skyskrapor.

Som tonåring blir Deborah bortgift med en man hon inte känner. Äktenskapet är olyckligt och pressen att leva som en god Satmar-kvinna, med alla plikter och regler det medför, blir alltmer påtaglig. Nitton år gammal föder hon en son och det blir vändpunkten. Oavsett vilka hinder och utmaningar hon står inför måste hon hitta en väg ut ur förtrycket och skapa en bättre framtid för sig och sitt barn"

 
 
Tack Harper Collins för recensionsexemplaret! ♥
 
boktips - deborah feldman - harper collins - netflix original - unorthodox
3
mammatillmirakel.blogg.se

Åhh har hört att den ska vara bra 👍🏻😊

Maria Jonsson

Alltså jag bara älskar din blogg. Har läst den länge och jag älskar den mera för varje gång när du bloggar.


Svar: men tack fina!!!
Hemma Hos Felicia

Siri

Gud vilka fina bilder, dröm! 😍
Nu har jag en till bok på min läslista, så himla mysigt att läsa fysiska böcker. Det känns så lyxigt att ta sig den tiden!