Det fina just nu

God dag! Så härligt att få vakna upp till lite snö på marken idag. Det behövdes nog för att pigga upp i december mörkret. Jag tror att vi alla kämpar lite extra nu, de ljusa timmarna är få och när såg vi ens solen sist. (hörde dock att den var framme någon sekund igår men tyvärr så jobbade jag och fick ej ta del av den). Jag går iallfall som en zombie här hemma, pendlar mellan vardagsrummet och köket och varvar ibland med ett varv till jobbet. Så ser rutinerna ut just nu. Men låt oss inte gräva för djupt i det, låt oss istället fokusera på det positiva just nu. Det finns alltid saker som kan förgylla dagen, fastän de är små. Jag har nu listat ett par saker som förgyllt min vardag under de senaste dagarna:
 
New Music Friday
Det är något jag alltid ser framemot på fredagar. Att få gå igenom all ny musik som dykt upp på Spotify. Oftast sätter jag på spellistan när jag går till jobbet eller medan jag sitter i soffan och läser en bok. Helt plötsligt kanske det dyker upp någon riktigt bra låt som jag måste lägga till i min spellista.
 
Tofu wok med nudlar från Juku 
Förra veckan resq:ade jag från Juku här i Vasa. Jag har nu en ny favorit. Deras tofu wok med nudlar och grönsaker var en succé. Och att det bara kostade mig 4€ och räckte till 2 portioner var ju ett kap. Det kan jag varmt rekommendera. 
 
Doften av nybryggt kaffe
Det är därför jag kliver upp på morgonarna (och för att jag blir så rastlös av att ligga för länge i sängen haha). Men nybryggt kaffe. Det är något med den doften som får mig att må bra.
 
När man hittat den perfekta julklappen
Kan stolt säga att jag i slutet av förra veckan klickade hem min sista julklapp. Och jag tycker att jag detta år faktiskt tänkt till det och hittat presenter som passar perfekt in till dem jag köpt dem åt. Jag hoppas att de också gör det.
 
 
Taylor Swift
Ni har säkert inte missat att Taylor släppt ett sprillans nytt album i veckan. Jag har inte varit ett stort Swift fan men det var något med det här albumet som fångade mig. Det kan hända att jag lyssnat på hennes album under de senaste dagarna. 
 
När man vaknar upp med en sovande katt bredvid sig
De senaste nätterna har jag vaknat och upptäckt en sovande Aurora på mig. Det finns inget mysigare. Då känner jag mig älskad. 
 
100 sidor på en dag
Ja, då vet man att man hittat en riktigt bra bok. Just nu läser jag Den onda systern av Karen Dionne, började igår och är nu inne på sid 140. Jag vill inte sluta läsa just nu. Har ni någon gång läst någon bok som ni har väldigt svårt att lägga ifrån er ? 
aurora - kaffe - lista - spotify - taylor swift