Julbord på HEJM

Förra veckan lyxade jag och mamma till det med julbord på HEJM. Vi hade länge spanat in deras julmeny och den verkade väldigt lockande. Jag älskar alla julsmaker och jag har aldrig blivit besviken på det som serveras på HEJM. Det har också ett väldigt förmånligt julbord, 5 rätter för 47€ på vardagar, vilket kap. 
 
Det kändes också väldigt säkert i lokalen, all personal använde munskydd och borden var placerade med bra mellanrum mellan varandra. Det är ju väldigt viktigt i dagens läge.
 
Till förrätt serverades ett hopplock av lite smått och gott, bland annat senapssill och havtornsströmming, smörkokt potatis med dill, jullimpa, sockersaltad lax, fisktartar på forell, sik och rökt gräddfil, kycklinglever och varmrökt ren. Som ni ser så var det små portioner av allt så det funkade perfekt som förrätt. Obs, jag åt varken renen eller kycklinglevern utan gav det till mamma. 
 
 
Mellanrätten bestod av deras goda smörkokta marabellpotatis (en favorit) med kallrökt gädda och gäddrom. Det var väldigt spännande men så gott!
 
Varmrätt: för mig blev det ugnsbakad gös med krispig quinoa, smörstekt bröd,gräddstuvad kål och inkokt persiljerot. Otroligt god. 
 
Sedan var det dags för en ostservering och håll i er, det här var för mig det goaste på hela julbordet. En parfait gjord på Peltola blue, en blåmögelost som var toppad med plommonmarmelad, pepparkakor och hasselnötter. En otrolig kombination med alla mina favoritjulsmaker. Wow!
 
Efter ostserveringen började vi bli lite mätta, men visst slank det ner en efterrätt också. Älgörtsglass med ugnsäpple, mandelkaka, saltrostade mandlar och kolasås. Det var som pricken över i:et för den här kvällen. Vi fick även lite smågodis att smaska på. Jag fick även ett riktigt gott rooibush te merd toffee smak. 
 
Vilken kväll det blev. Jag säger bara, kom hungrig. Och om ni ännu har tid över i all justress, jobb, skola osv, boka in er på ett julbord. Det kan förgylla denna tråkiga gråa vardag! ♥
 
Restaurang HEJM - Vaasa - femrätters middag - julbord - julmat
3
Anna

Mysigt det ser ut, och mycket gott!

Maria

Lyxigt!! Ser gott ut :)

Marie

Oh så härligt det ser ut