Julfest med tjejerna

Nu är julen bara runt hörnet, man hann ju i princip bara blinka och så lider december mot sitt slut. Idag tänkte jag dela med mig av ett par bilder från lite julfestfirande med tjejerna förra veckan. I år beslöt vi, att istället för att ge varandra presenter, att unna oss en middag ute. Det har ju inte funnits så många tillfällen för det nu i höst och vad är nu bättre än att få komma till ett dukat bord. Vi valde att lyxa till det med en fem-rätters på Gustav Wasa denna kväll. Jag hade inte besökt restaurangen innan så jag var väldigt spänd på att få prova deras mat.
 
 
Vi började middagen med en potatis och purjolökssoppa och tätt inpå den fick vi en rätt med trattkantareller. Jag älskar kantareller så jag var riktigt nöjd med denna rätt. Även soppan var riktigt god.
 
 
Anna-Sara. Min bordsgranne under kvällen. Gustav Wasa är beläget i en källare vilket gör att miljön inne restaurangen är supermysig. 
 
 
Som en mellanrätt blev jag serverad en pumkin ravioli med svamp. Till höger ser ni huvudrätten som jag inte riktigt minns vad den innehöll. Iallafall en inbakad jordärtskocka. Den var iallafall supergod!
 
 
Innan mellanrätten fick vi in en "klappgröt" som var gjord på koskenkorva. Väldigt intressant! Till höger ser ni en magisk efterrätt med poscherat äpple, vaniljglass, kolakräm och friterad bulle. Wow!
 
 
På andra sidan av bordet satt Erica och Elin. 
 
Under kvällen kom vi överrens om att vi måste göra detta till en tradition, det är ju så mysigt att äta gott, sitta och prata i timmar över ett glas vin. Tack Gustav Wasa för en magisk 5-rätters. Vilken fin torsdagskväll vi fick! ♥
femrätters middag - gustav wasa - middag
1
Josäfin

men mums vad gott! Ser så mysigt ut :D