Kanelbullesockerkaka - recept


1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa strösocker och ägg pösigt i en bunke. Blanda vaniljsocker, bakpulver och vetemjöl. Rör ner det i äggblandningen ihop med smör och mjölk. Rör snabbt ihop allt till en slät smet.
2. Blanda ihop kanel och strösocker i en skål.
3. Häll 1/3 av smeten i en smord och sockerkakasform, ca 1 ½ liter. Strö över 1/3 av blandningen i formen.
4. Häll över hälften av smeten som är kvar i bunken. Pudra på hälften av kanel- och sockerblandningen. Häll över den sista smeten och pudra över den sista kanel- och sockerblandningen.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 43–45 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den.
receptet hittade jag HÄR
Et voila! Du har lite gott fika som du kan bjuda familjen på, eller äta själv med en god kopp kaffe. Ett tips är att äta sockerkakan tillsammans med lite grädde eller valfri glass om man tycker att den är lite för torr. Där är det beroende på smak och tycke.
Ha en riktigt trevlig söndag!
Tack för receptet! Jag ställde precis in en sån i ugnen nu till söndagsfikat. Doftar redan jättegott! 😋