Fyra Netflix-tips för en regnig dag

Hejsan! Hoppas allt är bra med er! Idag vaknade jag till ett litet snöfall och jag blev faktiskt lite chokad. Det är inte okej att det kommer snö redan i mitten av Oktober. Som tur är övergick det snabbt till regn. Men det gav mig liksom en preview av vad som komma skall. Uff. Men iallafall, idag tänkte jag tipsa er om mina nuvarande favoriter på Netflix. Det kan ju knappast vara bara jag som lever för Netflix just nu, Corona-situationen här i Vasa har gjort att allt jag gör är att jag spenderar nästan all min vakna tid i soffan. Men det är okej. Bättre att vi håller oss inne nu så att vi kanske nästa år kanske kan leva någorlunda normalt. 
 
Idag vill jag tipsa er om 2 filmer samt 2 serier jag sett här på senaste. Det är lite blandade genrer så jag hoppas att alla kanske hittar något nytt att se nästa vecka. Jag vet att här i Vasa så har det lovat riktigt dåligt och kallt väder nästa vecka så bunkra upp med popcorn och godis för jag ska nu tipsa om din räddning:
 
 
1. Enola Holmes 
 
Såg denna film igår och jag gillade den väldigt mycket. Den har en liten humoristisk touch och Millie Bobby Brown är en väldigt talangfull skådespelare. Den handlar iallafall om Enola Holmes, syster till Sherlock och Mycroft Holmes som ska försöka hitta sin mamma som helst plötsligt försvinner på hennes 16-årsdag. Det händer massa på vägen och filmen är så fängslande! Ett riktigt hett tips.
 
 
2. Ratches
 
 Serien utspelar sig på 1947. Mildred Ratched får en anställning på ett mentalsjukhus, det är där det hela börjar. Ett kaos. Men Mildred är inte den som man tror att hon är utan under den perfekta ytan gömmer sig en mardröm. Serien är riktigt spännande, inte så läskig som man kan tro, utan lite mer psykisk kanske. Sarah Paulson spelar huvudrollen, även känd från American Horror story och hon är helt klart en av mina favoritskådisar. Den är serien är kaos och galen. I love it. Och det kommer garanterat att komma en säsong två, och jag kan knappt vänta.

 

3. Emily in Paris
 
En serie med en lite Sex and the City vibes. Jag har tagit mig igenom halva säsongen och i'm in love. Som min kompis Elin sa, att man vill bara resa till Paris när man ser alla de vackra caféerna och mysiga gatorna! Emily in Paris handlar om Emily som jobbar på en reklambyrå i Chicago och blir förflyttad till Paris för att ge ett amerikanskt perspektiv på saker och ting. Och vem passar bättre till huvudrollen än vackra Lily Collins. Hon måste ju vara en av de vackraste på jorden. Hörni, jag tror jag har en girl crush, men hon är ju så vacker. Om ni har en dålig dag är det denna serie ni ska se på! 
 
 
4. Birds of prey
 
 Tipset för er som är ute efter lite action. Jag är en sucker för badass women på vita duken. Bland annat så kan man hitta Tomb Raider, Charlies angels, Kill Bill och Mad Max bland mina favoritfilmer. Och nu hittade jag ännu en. Birds of Prey handlar om Harley Quinn som precis blivit dumpad av the Joker, hon är väldigt trasig och sitt gamla vanliga galna jag. Men att hon hamnar att rädda en liten tjej från att bli kidnappad var knappast på hennes agenda. FIlmen är galen, bad ass och fylld med girl power och action! Sevärd film! 
 

 
Har ni sett några av dessa eller hittade ni kanske något nytt att se för nästa vecka?
birds of prey - emily in paris - enola holmes - lily collins - millie bobby brown - netflix original - ratched - sarah paulson - sex and the city - tips - tomb raider
2
Carolina

Åh vilka bra tips! Både sett Birds of prey och Enola, men skulle väldigt gärna vilja se Emily in Paris :D

Svar: åh ja, den är så sevärd!
Hemma Hos Felicia

mammatillmirakel.blogg.se

Gillade skarpt emily in Paris 👍🏻🗼. Mysigt och lättsamt och man älskar ju miljöerna. Ha en fin dag!

Svar: Håller med! Desamma till dig! :)
Hemma Hos Felicia