Höstens boktips

Happy friday! Så skönt med helg! Jag har en ledig helg för en gångs skull och självklart så är ju inte födelsedagsveckan över än. I helg så ska den firas tillsammans med mina vänner. Idag däremot tänkte jag tipsa om två spänannde böcker ni måste läsa i höst. Det känns som en evighet jag bjussat på ett boktips så denhär gången ger jag er två stycken. Jag har läst så mycket bra på sistone, jag är inne i en läsperiod just nu. Här kommer första tipset:
 
 
1. Deadline av Rebecka Edgren Aldén
 
När Anna får drömjobbet på livsstilsmagasinet Suzanna träder hon in i en värld hon tidigare bara sett på håll. Glammiga galor, gratisprylar och uppmärksamhet. Chefredaktören Diana Gray är en före detta dokusåpadiva och nu populär influencer, med stor karisma och många kändisvänner. Anna dras som i en virvelvind med i Dianas stjärnglans. Tills hon förstår att något är allvarligt fel på det nya jobbet. Redaktionen lider av en omänsklig stress och Diana ljuger och manipulerar.

Vad är det Diana till varje pris inte vill avslöja? Det hela utvecklar sig till ett spel på liv och död, och insatserna visar sig vara högre än Anna någonsin kunnat föreställa sig.
 

 
Oj oj oj. En relationsthriller ni inte får missa. Här en det en spänning som börjar redan på första sidan och som håller i sig till sista meningen. I'm not kidding! Rebecka är en superbra författare och det här är första romanen som hon faktiskt skriver om sitt yrke, vilket också (enligt henne själv) var en svår roman att skriva. Men hon har gjort ett superjobb! 
 
 
 
2. Bitter frukt av Harriet Tyce 

Bara en natt till. Sen gör jag slut.

Alison har allt. En hängiven man, en förtjusande dotter och en karriär på uppgång. Hon har precis blivit tilldelad sitt första mordfall som försvarsadvokat. Men allt är inte som det verkar ...

Alison dricker för mycket. Hon försummar sin familj. Och hon har en affär med en kollega, vars böjelse för att testa gränser kan vara mer än hon klarar av.

Alisons klient förnekar inte att hon knivhögg sin man hon vill erkänna sig skyldig. Och ändå är det något med hennes historia som inte alls går ihop. Att rädda den här kvinnan kan vara första steget för Alison att rädda sig själv.

Men någon känner till Alisons hemlighet. Någon som vill att hon ska betala för det hon har gjort, och som inte kommer att sluta förrän hon har förlorat allt...


Bitter frukt är Harriet Tyces debutroman och wow vilken debut. Harriet vet hur man bygger upp en bra bok. Allt jag ville genom hela boken var att ge mamman i boken en stor kram, skaka om henne och fråga henne vad det är hon håller på med! Jag hade så svårt att lägga ifrån mig denna, jag ville ju veta vad hennes nästa steg är och vad som kommer hända härnest. Och det kryllar av drama i denna bok. 

bitter frukt - boktips - deadline - harriet tyce - jentas - nordstedts - rebecka edgren aldén
3
Celine

Blev jättenyfiken på sista boken! Tack för tips!

Pauline

så mysigt att läsa böcker :D

Svar: eller hur! Det bästa jag vet!! :)
Hemma Hos Felicia

Pauline

kul med boktips :)