Mina favoritcaféer och restauranger i Södra Finland

Glad lördag! Idag har jag ett väldigt matigt inlägg åt er, idag tänkte jag nämligen dela med av alla grymma restauranger och caféer vi besökte under vår Finlands roadtrip. Vi upptäckte Södra Finland under 3 hela dagar och självklart hann vi besöka många ett och annat matställe. Under våra resor vill vi alltid testa omtalade och intressanta restauranger och caféer och mat är något vi alltid lägger mycket pengar på. Men det hör ju till att prova en ny stads guldkorn, eller hur?
 
De restauranger och caféer jag kommer tipsa er om i detta inlägg är utspridda i Södra Finland, allt från Rauma till Hangö. Så spänn fast säkerhetsbältet för nu kommer jag ta er genom Södra Finland med hjälp av mina favoritcaféer och restauranger. Häng med!
 
 
1. Wanhan Rauman KaffeBar i Rauma
 
Kanske gamla Raumas mysigaste café. Här kan du hitta allt från fina kakbitar till nybakta munkar och kanelbullar. Vi valde att prova en av deras färska kanelbullar som de bakar på plåt, och wow. Jag tror minsann jag ätit min godaste kanelbulle i Rauma. Nästan så att jag skulle kunna åka tillbaka bara för denna. Under lunchtid kan du även köpa en god salladslunch. 
 

 
2. Kembuz Café i Åbo
 
Kembuz Café kan du hitta allt från smoothie bowl till läckra toast och raw kakor i alla de smaker. Du kan även få en charcoal latte eller varför inte en matcha? Vi var ute efter en god frukost och jag passade på att testa deras Breakfast menu som bestod av en granola bowl, en avocado toast och valfri kaffe. Anna-Sara tog in deras chia pudding, även den var en succée! Det här är ett perfekt ställe för dig som älskar smoothies och raw food! Och dessutom var det en riktigt mysig inredning!

 
3. Hasta la Pasta i Nådendal
 
Är du ute efter pasta kan jag varmt rekommendera Hasta la Pasta. De har ett stort urval av pastarätter, vi fick minsann svårt att välja. Men vi valde alla att prova deras tryffelpasta med svamp och oh ja, det var ett bra val. Vi besökte restaurangen under en varm sommardag så det var rätt mycket matgäster och vi fick vänta ett bra tag innan maten kom till bordet. Men det var nog värt väntan. 

 
4. Hügge i Åbo
 
Hügge är en vegetarisk restaurang i Åbo som ligger precis vid ån. Vi spontanbokade faktiskt den här restaurangen och jag är väldigt glad att vi gjorde det. Superfin inredning, bra service och god mat. Menyn är väldigt liten, du har endast tre rätter du kan välja mellan som huvudrätt. Vi valde att prova deras burgare som var gjord på friterad portobello. Så god. Och jag som är väldigt kräsen när det kommer till burgare blev riktigt nöjd. Detta ställe kan jag varmt rekommendera! 

 
5. Makaroni Tehdas i Hangö
 
Mera pasta. Vi besökte också Makaroni Tehdas när vi var i Hangö, en väldigt mysig och cool pastarestaurang om jag får säga det själv. Även här var utbudet stort och det var så många olika pastarätter jag ville testa. Men jag tog deras pesto pasta och yes, det var ett vinnande koncept. Men nästan så att jag vill åka tillbaka för att testa flera rätter! Besök Makaroni Tehdas, det lär ni inte ångra!

 
6. Café Gamla Stan i Ekenäs
 
Varning för mysigt café! Café Gamla stan i Ekenäs är nog ett av de mysigare sommarcaféer jag besökt. Att fika under träden med solen som tittar fram genom grenarna ger en sån härlig sommarkänsla. Jag och Elin var sugna på glass denna eftermiddag så vi tog varsin glassskål och Anna-Sara provade deras läckra morotskaka. Alltså wow, men kolla på den! Hit åker jag gärna tillbaka!

 
7. Mama Bear i Tammerfors
 
 Mama Bear är ett populärt café i Tammerfors och de är kända för deras otroligt goda gröt. Vi var ute efter frukost denna morgon och självklart så var vi tvungen att testa vad det är alla pratar om. Du gör också goda smoothie bowls för den som behagar. Oj oj oj. Vi blev inte besvikna. Jag tog in en havregrynsgröt med banan och jordnötssmör och sirap. Nej men snälla vad gott. Och mättande. Vi kunde även äta ute denna fina morgon! Så underbart. Jag rekommenderar att anlända tidigt, det blir snabbt fullsatt.
 
 
Hügge - Kanelbullar - Kembuz café - Wanhan rauman kaffebar - café gamla stan - chia pudding - ekenäs - hangö - hasta la pasta - havregrynsgröt - jordnötssmör - makaroni tehdas - mama bear - morotskaka - portobello - rauma - roadtrip - tammerfors - tryffelpasta
2
Celine

Okej men nu är jag typ påväg rakt mot södra Finland för en ordentlig matresa!

My

WOW vad mycket gott! Nu blev jag hungrig haha!