BOKTIPS - vänligheten

BOKTIPS!
 
Bok nummer 15 i år, Vänligheten, John Ajvide Lindqvist senaste roman. Den har hela 715 sidor, men helt klart värt det. John är en fantastisk författare och vet hur han ska fånga läsarens intresse. Med en bok på över 700 sidor så är det väldigt viktigt. Jag har inte läst så många böcker utav honom, jag läste Låt den rätte komma in för ett par år sedan och den var en favorit. Nu är jag sugen på att läsa fler utav hans böcker. 
 
Här nedan kan du läsa baksidan av boken, kanske det kan vara något för dig. 
 

"En klargul, låst container.

En höstmorgon 2018 står den bara där, i Norrtäljes hamn. Ingen vet hur den har kommit dit. När den så småningom öppnas kommer dess innehåll att förvandla Norrtälje. Den vardagliga vänligheten börjar att vittra bort.

Under denna förändringens tid får vi följa sex personer runt 30 år som även de är stadda i omvandling. Max och Johan spelar minigolf och Pokémon Go och undrar när det verkliga livet ska börja. Siw och Anna går på gym för att bli av med sin övervikt. Marko och Maria flydde från Bosnien som små och har tillsynes lyckats väl i livet, men något gnager.

De arbetar som parkskötare, kassabiträde, äldrevårdare, bowlinghallsföreståndare, fondförvaltare och fotomodell. De är en omaka grupp vars inbördes relationer utvecklas och invecklas under berättelsens gång. Vänligheten är John Ajvide Lindqvists hittills mest ambitiösa genom­skärning av samtiden, i det mikrokosmos som heter Norrtälje. I slutändan handlar det om Vänligheten kontra Fasan. "

 

John Ajvide Lindqvist - boktips - böcker - vänligheten
2
Emelie

Åh tack för tips ❤️

petra

Så kul med boktips, denna verkar bra