våga ta klivet

En dikt min mormor skickade till mig för några veckor sedan. Den liksom träffade mig rakt i hjärtat på något sett. Jag stannade upp, reflekterade över min vardag i en sekund. Är jag lycklig? Är jag på rätt plats i livet? Är jag tillfredsställd med min livssituation? Nu vill jag dela med mig av denna dikt till er:
 
 
Jag tror att det var precis det min mormor ville att jag skulle göra, stanna upp i vardagen och lyssna på mitt inre. Det är ju där tryggheten finns. Det som gör att man mår bra och vaknar varje morgon med ett leende och en positiv känsla. Men om man inser att det man håller på med inte ger en tillfredsställelse,  det är inte vad man vill göra, vad man vill eftersträva och uppnå. Vad gör man då? Då är det bar att "våga ta klivet", make a change! Gör det du mår bra av, pressa dig inte att vara något som du inte är. Om du är i min ålder så har du hela livet framför dig, det är meningen att man ska tveka, byta inriktning i livet, resa och njuta. Varför göra något man inte trivs med, som gör en stressad och upprörd. 
 
Som min mormor vill säga med denna dikt, VÅGA TA KLIVET
 
och ett stort grattis på din födelsedag mommo, jag hoppas du firar den med ett leende på läpparna, i fint sällskap och med extra gott fika till kaffet! ♥
citat - mormor - visdomsord bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
2

BLÅBÄR - ett superbär

Jag har snöat in mig på blåbär just nu, det är så lättillgängligt, gott och perfekt som topping till min frukost. För tillfället äter jag blåbär varje dag, min frys är för tillfället full av nyplockade blåbär. I detta inlägg listar jag 5 punkter varför blåbär är så hälsosamma och bra för just dig: 
 
1. Näringsrikt
Blåbär innehåller massa viktiga vitaminer och mineraler så som magnesium, kalcium, kalium, järn, b-vitamin och c-vitamin. Det innehåller även stora mängder antioxidanter (antocyaniner, det ger även blåbäret dess blåa färg) som skyddar oss från olika infektioner och sjukdomar. Det gör att vi håller oss friska och hälsosamma. Blåbäret är också rikt på kostfiber. 
 
2. Bra för blodtrycket
Blodet mår bra av blåbär, antioxidanterna hjälper till att hålla blodtrycket på en bra nivå och motverkar även hjärt- och kärlsjukdomar. Det förhindrar att att fetter oxiderar i blodet. Blåbäret gör också så att ditt blodsocker håller sig på en jämn nivå vilket kan lindra sötsug. 
 
3. Bra för magen
När man är magsjuk får man oftast höra att blåbärssoppa är en bra räddning. Just blåbärssoppa eller blåbärssaft är bra vid diarré och färska blåbär är bra vid förstoppning. Blåbäret balanserar tarmfloran helt enkelt och det kan också vara en hjälp mot urinvägsinfektioner.  
 
 
4. Kan förbättra minnet
Ja men det är ju perfekt nu när studierna startar igen! 1,2 dl blåbär per dag sägs sägs förbättra ditt kortminne, balans och koordination. (detta baserar sig på en amerikansk studie på råttor). Blåbäret kan även skydda mot minnessjukdomar så som alzheimers. 
 
5. Blåbär är bra för synen
Det skyddar ögat mot att åldras genom att stärka blodkärlen och stabiliserar nivåerna av kollagen. Det kan också förbättra mörkerseendet och skydda mot gråstarr och grönstarr som är två ögonsjukdomar som gör att du får försämrad syn och motverkar även ögonkatarr. 
 
De blåbär som du kan plocka ute i skogen är också mycket mer näringsrika än de odlade blåbären. De innhåller mera fiber och vitamin c. Så ut i skogen nu och plocka några liter blåbär som du kan frysa ner till den kommande vintern. Blåbär kan man enkelt strö över yoghurt, ha i smoothies eller en sallad eller äta som ett litet snack när blodsockret är nere. Och gott är det också!
 
blåbär, vilket gott superbär vi har! ♥
antioxidanter - blåbär och vanilj - hälsosam mat - superbär - superfood - vitamin c bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi

FREDAGSPEPP - minimalism

Godmorgon på er! Hoppas att ni fått en bra start på er fredag, en härlig morgon med en bra och mättande frukost. Nu är det dags för FREDAGSPEPPEN!! Ett återkommande inlägg här på bloggen. Varje fredag hyllar jag någon som jag tycker behöver lite extra kärlek och uppmärksamhet. Och varför just på fredagar? Jo, för att på fredagar är man alltid på bra humör och lite extra kärlek skadar definitivt inte! 
 
 
Så vem har jag valt att hylla denna vecka? Veckans fredagspepp går till en 22-årig tjej i Göteborg med en blogg fylld av inspirerande bilder som gör att jag drömmer mig bort. Tjejen vet verkligen hur man fotograferar och hur man dekorerar. Design är något hon brinner för eftersom hon läser Teknisk design på Chalmers tekniska högskola. Sandra Leone är hennes namn och jag har följt henne slaviskt på instagram ett bra tag nu. Även där har hon ett vackert flöde, minimalistiskt och stilrent. 
 
Ibland kan jag känna att vi är en och samma person, hon älskar långfrukostar, avokadomackor, böcker och fika. Det är kanske därför jag inspireras så mycket av henne, eftersom att jag kan relatera så mycket till hennes bilder och texter. 
 
Ja, men kika in på hennes blogg du med och inspireras. När du ändå håller på, glöm inte hennes instagram!
 
 
 
Sandra Leone - design - fredagspepp bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar Bloggtopplistan för Finlandssvenska bloggar - Bloggar.fi
2