Kattutställning på Arken Zoo

I lördags besökte jag spontant en kattutställning på Arken ZooStrömpilen. Jag älskar katter och eftersom att jag nu inte har en själv kändes det bra att kunna gå och klappa lite katter. På plats fanns bland annat ragdolls, norsk skogskatt, burma och sibirisk katt. Är de inte för underbara!!! 
 
 
Åh, denna var en av mina favoriter! Kattens päls var så mjuk och len! Dock gillade den inte när det var så många andra katter i rummet, men ägaren sa att hen älskar människor! 
 
 
En fullvuxen ragdoll, så vacker!
 
 
Min andra favorit, endast 4 månader gammal. Dock kommer jag inte ihåg rasen men jag tror att det är en Exotic Perser. Så himla söt!
 
 
Norska skogskatter!
 
 
Sist men inte minst denna söta krabat som städat upp sig med en liten fin röd fluga! 
 
Umeå - arken zoo - burma - katt - katter - kattutställning - norsk skogskatt - perser - perser exotic - ragdoll - royal canin - sibirisk katt - strömpilen
1

FÖRSTA ADVENT hemma hos mig

Vad innebär första advent för mig? 
 
1. MYSFRUKOST
 Självklart ska det lyxas till lite. Och det känns extra skönt när jag inte fått njuta av en långfrulle på hela veckan. Dessutom snöade det igår så det ligger lite snö på marken, vilket höjer julkänslan. Idag fick det bli den klassiska frukosten med yoghurt, müsli och nötter + äpple med kanel. 
 
 
2. Tända första ljuset
Det första jag gjorde när jag steg upp imorse. Igår köpte jag hem fyra stycken röda ljus som matchar fint med min röda duk och den röda julstjärnan. 
 
3. Julte
Förra året köpte jag hem ett julte från Indiska som jag inte ens hann öppna pågrund av att jag hade så mycket te hemma. Det är ett problem jag har, går alltid förbi tehyllan i affären för att se om det finns några spännande sorter och köper oftast hem fast jag har hela skåpet fullt. Det smakade juligt och kommer vara en favorit denna vinter! ♥
 
 
 
4. Julinspirerad one-piece
MIN FAVORIT. Denna bor jag praktiskt taget i varje vinter. Som ni kanske minns så tipsade jag om ett par från Cubus för någon vecka sedan. Att vakna upp i den och bänka sig vid köksbordet med jultéet var underbart. 
 
 
5. Musik med jultema
Idag är det acceptabelt att börja lyssna på julmusik. Självklart har jag gjort iordning en playlist på Spotify som går varm just nu. Den hittar ni HÄR om ni vill ha lite inspiration till er egen spellista.
Indiska - christmas - cozy christmas - frukost - första advent - julte - jultema - kaneläppel - mon amie - one piece - spotify
1

GLAD LILLA JUL

 
Glad lilla jul på er! Idag är det första gången på fem dagar jag ser solljus. Eftersom att vi nu i en månad framöver kommer att spendera all våran tid i storkök innebär det att jag går ut genom dörren halv 8 varje morgon och påbörjar dagen med en kopp kaffe inne i vår restaurangs matsal. Dagarna är intensiva men otroligt roliga och lärorika och vi har serverat runt 100 lunchgäster varje dag. Jag kommer hem runt halv 5 varje dag och då har solen redan hunnit gå ner. 
 
Så idag har jag njutit av en lång frulle, jag har inhandlat en julstjärna och även börjat julpynta för imorgon är det ju faktiskt första advent. Jag har också bryggt gott kaffe som jag drack framför några youtube-klipp. 
 
Det som är annorlunda denna lilla jul är att jag spenderar den här i Umeå, långt borta från familj och vänner. Förra året kom familjen hit, vi shoppade, åt god julskinka, spelade Alias och drack glögg. Detta år passade det inte för mig att åka hem eller min familj att åka hit. Men inte ska vi vara ledsna över det utan får göra det bästa av det. Eftersom att jag har haft en stressig vecka ska jag endast ta det lugnt idag, ska ha en mysig hemmakväll, äta pepparkakor och se en julfilm. För mig låter det underbart! 
 
Nu vill jag önska er en underbar lilla jul och en härlig första advent! ♥
christmas - doftljus - första advent - ica - julpynt - julstjärnor - kaffe - lilla jul - scented candle