EN SEMLA PÅ FETTISDAGEN

 
Glad fettisdag på er! Jag har börjat dagen med att läsa igenom en engelsk artikel som faktiskt tog mig hela eftermiddagen. Sedan promenerade jag iväg till butiken efter lite semlor, självklart så måste man ju äta semla idag. Så efter att jag läst artikeln kokade jag lite kaffe och bänkade mig framför Skönheten & Odjuret, en liten paus i pluggandet var precis vad jag behövde. ♥
beauty and the beast - fastlagsbulle - fastlagstisdag - fettisdag - fika - gofika - semla - skönheten och odjuret
1

a perfect saturday

Dagarna bara springer iväg, jag hinner inte ens berätta om helgen när min fina mamma var här. Men tisdagen till ära ska jag nu dela med mig om vår fullspäckade lördag. Vi hade program från morgon till kväll kan man säga, vilket var kul för mig som gärna tog ett avbrott från studier. 
 
Vi började dagen med den smarriga hotellfrullen ni såg i ett tidigare inlägg:
 
Yoghurt, ägg, bacon, bröd, frukt, torkad frukt och ett massivt påläggsutbud. Vi gottade oss i åtminstone en timme. Jag äter också väldigt långsamt och nu gick jag efter flera portioner så vi satt rätt länge vid frukosten. Men det var så mysigt och skönt! 
 
 
Det erbjöds gratis gym på hotellet och vi passade på att besöka det. De hade ett stort utbud av maskiner kan man säga. 
 
 
Efter frukosten begav vi oss till Avion där vi gick i ett par butiker innan vi bänkade oss inne på Finas Hembageri för varsin semla. Har ni sett deras små söta kaffemuggar. Älskar dem! Och gott med lite sött också. ♥
 
 
En snabbis i IKEA hann vi med också, men min energi höll på att ta slut då så jag gick nästan som i trans mellan hyllorna. Mamma spanade in lite möbler som ska inhandlas denna helg! (ja, jag får fint besök denna helg också)
 
 
Sedan gjorde vi oss redo för middag på hotellet. Vi hade bokat bord på restaurang Angelini som finns på Hotell Aveny, vilket var bekvämt för oss när vi bara kunde ta hissen ner. 
 
 
Vi började med en fördrink, med äpple och gurka. Så god var den! 
 
 
Vi valde deras högrevsburgare med anklever och sötpotatispommes. Det godaste jag ätit på länge. Och jag måste berömma deras service där, vi blev bra bemött under kvällen och personalen var supertrevlig. Vi blev så himla mätta, vi avslutade med en drink och begav oss sedan upp till rummet för att sedan somna framför tredje Hobbit filmen. 
Avion Shopping - Hotell aveny - IKEA - The Hobbit - Umeå - anklever - fastlagsbulle - finas hembageri - formtoppen - hotellfrukost - restaurang angelini - semla - sötpotatispommes

Vad jag konstaterat vecka 8

Placera inte väskan på alarmknappen på handikapptoaletten
, Pinsamma situationer kan uppstå. Min väska råkade komma åt knappen, vilket relaterade i att en kille trodde jag höll på att dö inne på toaletten. 10 pinsamma sekunder av mitt liv.
 
Anklever smakar gott
Jag åt anklever för första gången i mitt liv förra veckan, det var spännande och gott.
 
Jag gillar inte att läsa artiklar på engelska
Det tar en evighet (närmare bestämt sex timmar) att ta sig igenom en artikel på 16 sidor. Det kräver också koncentration vilket jag kanske inte hade och artikeln handlade om rutiner i en organisation där x-antal svåra ord gjorde att jag konstant fick översätta på google translate. Bara två ariklar kvar som måste läsas denna kurs...
 
 Motivation är nyckeln
Det jag har insett är att motivation är nyckeln till det mesta. För att jag ska kunna ta mig igenom denna vårtermin innebär det att jag måste hitta motivationen till att lära mig alla olika teorier, skriva rapporter och jobba med grupparbeten. Att blicka framåt hjälper, företagsekonomi behövs i min utbildning och det gör mig till en bättre kostekonom. Just nu kämpar jag med att hitta motivationen, det är något jag får arbeta på.
 
 
Solen ger mig energi 
Vilket underbart väder vi haft denna helg. Solen har varit framme och det har nästan känts som vår ute. Jag har passar på att promenera i det fina vädret och verkligen slukat solens värme. Jag märker att jag genast blir gladare och piggare när solen är framme. Kan knappt vänta tills våren!! Är verkligen less på all snö och minusgrader nu.
 
Skrinna är inget ord man använder i Sverige
Eller iallafall inte så ofta. Jag pratade om att åka skridskor med en klasskamrat idag och hon använde inte ordet "skrinna". Ordet "vessa" för toalett är något som inte heller används här.
 
Ett leende förgyller dagen
Man kommer långt med ett leende. På min soliga promenad idag log jag spontant åt en förbipasserande och hon log tillbaka vilket förgyllde min dag. Små gester som gör en glad. 
 
Ny Tomb Raider år 2018
Ett troget Lara Croft fan här, hon var nog min förebild i min barndom haha. Jag, syster och mina kusiner var besatta av henne som barn. Vi hade alla pc-spelen och vi hade sett alla filmerna. Nu släpper de äntligen en tredje film med Alicia Vikander i huvudrollen. Jag är taggad till 1000. Det bästa jag hört på länge! 
 
Orlando Bloom jobbar för Unicef
Så underbart när skådespelare engagerar sig. För tillfället befinner sig Orlando Bloom i Africa med Unicef för att hjälpa populationen i Nigeria som blivit utsatt. Orlando har varit ambassadör sedan 2009.
 
Februari - Orlando Bloom - lista - tomb raider - vecka 8 - vår - vårkänslor
4