Böcker jag läst i Januari

1. Alice i Zombielandet - Gena Showalter
 
Jag har länge spanat in denna bok och när jag spontant hittade den inne på biblioteket nästan hoppade jag av lycka. Jag blev verkligen inte besviken på handlingen, romantik blandat med spänning, zombies och drama. Allt du behöver finns i denna bok. Sedan upptäckte jag att det finns flera böcker, att det är en serie. Då blev jag glad! 
 
Denna bok är kanske mera åt den ungdomligare läsarskaran. Man får en liten annan version av zombies än vad man är van vid. 
 
2. Den som väntar - Kristin Emilsson
 
Detta är fortsättningen på Äta kakan och ha den kvar. En bok om Amanda och hennes man Erik, ett struligt förhållande, barn, otrogenhet och att försöka bolla allt samtidigt utan att gå in i väggen. En väldigt flummig förklaring om vad boken handlar om, men jag kan varmt rekommendera båda böckerna. Handlingen är super! Jag läste över denna bok på bara några dagar. 
 
Denhär boken vänder sig helt klart till en vuxen publik. Toppenläsning nu i vinter (eller vår ska vi väl hoppas att det  blir snart). 
 
3. Jag bara tvingar mig lite - Maja-Stina Fransson
 
Maja-Stinas bok är baserad på verkliga händelser men vissa delar i boken är påhittat skriver hon i slutet av boken. En mycket intressant bok om Minna som har lidit av flera olika tvångsbeteenden. Som 12-åring var hon besatt av att tvätta sig, som tonåring var hon besatt av vikten och i vuxen ålder är hon besatt av att gå på café för att tjuvlyssna på andra kunder. 
 
Man får en inblick i hur det är att leva med tvångstankar och hur svårt det verkligen är att få kontroll över dem. Jag lärde mig massa av denna bok. Bra läsning! 
 
4. Varma Kroppar - Isaac Marion
Boken som blev film, ni kanske har sett filmen Warm Bodies? Det är en av mina favoritfilmer faktiskt. Helt underbar. Boken var också bra, dock inte riktigt samma handling som filmen. Det fanns en hel del detaljer som stack ut, men annars lika. Jag skulle nästan ha velat läsa denna bok före jag såg filmen, jag tror jag skulle ha gillat den bättre då. 
 


Januari - Maja-Stina Fransson - alice i zombielandet - boktips - den som väntar - gena showalter - isaac marion - jag bara tvingar mig lite - kristin emilsson - tvångsbeteende - varma kroppar - warm bodies - zombies - äta kakan och ha den kvar
4

Fina vänner på Espresso House

 
 
I lördags fick jag träffa Elin och Veronica som var i Umeå på en liten snabbvisit. Båda studerar till textilslöjdslärare och var här i samband med skolan. Det är alltid roligt att träffa på folk hemifrån, bara snacka och hänga lite. Så vi gick i lite affärer, fika och drack kaffe. Mera hann vi inte innan bussen skulle ta dem tillbaka mot hamnen. 
 
Espresso House - Umeå - kaffe - utopia shopping - wasaline
3

Vad jag konstaterat denna vecka

Matlagningstävlingsprogram är det bästa jag vet 
Jag är så inne i Sveriges mästerkock just nu, har sett alla avsnitt hittils och jag har t.o.m påminnelse på min telefon så att jag inte ska glömma det. Superviktigt!
 
Man får inte cykla på en gågata
Det blev jag påmind om i början av veckan när jag hade bråttom över gågatan på min cykel. Nu vet ni det också. Ett litet pinsamt ögonblick i mitt liv.
 
Jag har redan läst fem böcker detta år
Helt otroligt. Det har snart gått en månad av 2017 och jag har redan plöjt igenom 5 böcker. Detta är orsaken varför jag inte kommer klara tentan nästan månad, jag har helt enkelt för många romaner att läsa. 
 
Att jobbintervjuer inte är så farliga
Jag var på min första jobbintervju angående sommarjobb här i Umeå, gick smärtfritt och det var mycket avslappnat. Kan dock inte svara på om det gick bra eller inte, det får framtiden avgöra!
 
 
Att dricka kaffe efter klockan 18:00 är en riktigt dum idé
John Blund blir svår att nå då kan jag säga, resulterar i att man är klarvaken vid 00:00 och ska upp tidigt dagen efter. Man lär sig av sina misstag. Det beror väl helt enkelt på hur trött man är, jag behövde verkligen inte kaffe vid det klockslaget, jag var bara sugen haha.
 
Jag har extremt ödmjuka föräldrar
Mina föräldrar är så fina, omtänksamma och helt enkelt underbara. Bättre förklaring finns inte. 
 
Man får äta semlor redan i januari
Jepp, det är okej. Och även detta år har flera olika sorters semlor lanserats, så som prinsessemlan och chokladsemlan. Jag föredrar nog den vanliga, med mandelmassa, sylt och grädde. 
 
-flingor med havremjölk smakar bättre än vanlig komjölk
Detta är ett litet tips till er. Havremjölk ger på något sätt bättre smak, ger ett litet sting till de smaklösa flingorna. Det ni, det är något att tänka på.
 
Blir extremt känslosam till "proposal-videos" eller "bröllopsvideor" på youtube
Nä men hörni, jag måste ha en lite sämre period i livet just nu. Häromkvällen satt jag praktiskt taget och storbölade till Aspyn och Parkers bröllopsvideo som jag sett minnst 5 gånger redan. Vad är det som händer med mig? Och visst blev jag lika tårögd när jag såg Cole & Savannahs förlovningsvideo som var så underbart vacker. 
 
Ett blodsockerfall kan "fucka upp" kvällen/natten
Jag fick ett rejält blodsockerfall igår, vilket relaterade att jag bokstavligen kastade i mig en hel skål med choklad. Nej, du mår inte bra utav det och ja, regelbundna måltider rekommenderas. Jag kan gladeligen berätta för er att det gör jag inte om. 
Cole LeBrant - Januari - aspyn ovard - bröllop - förlovning - kaffe - parker ferris - semla - sveriges mästerkock - youtube
3