ÅRETS PEPPARKAKSBOLLAR - recpet
Att baka är något som förknippas med julen och kryddor så som kanel, saffran och kardemumma är i centrum. Man blir dock lite begränsad när man inte har en ugn i sitt hushåll. Jag har så många idéer och recept jag vill prova på, men självklart är det ugnen jag saknar. MEN, häromdagen testade jag på ett recept som jag blev supernöjd med också måste dela med mig av. Du som älskar smaken av pepparkakor, detta är det du mumsar på i juletider. Och det bästa med detta recept är att det innehåller inge raffinerat socker.
Mina damer och herrar, låt mig presentera pepparkaksbollar i raw food-style!!
Herrejösses vad goda de blev! Jag är så glad att jag provade detta recept, kommer självklart att göra en till omgång nästa vecka!!!
Det du behöver till 8 st pepparkaksbollar är:
1 dl cashewnötter
10 st urkärnade färsta dadlar
1 dl havregryn
½ tsk kanel
½ tsk malen ingefära
½ tsk kardemumma
½ tsk malen nejlika
Mixa sedan ihop alla ingredienser i en mixer och rulla dem sedan till små bollar.
OBS!!! Om du vill göra det mera festligt så kan du rulla dem i krossade pepparkakssmulor. Jag hade lite pepparkakor över från förra året så tyckte det passade perfekt. Annars kan du rulla dem i vad du vill och behagar, t.ex. kokosflingor är ju en bra kombination!
Förra året gjorde jag också en variant av pepparkaksbollar. Så om du är ute efter en variant med mandelmassa som bas KLICKA HÄR för att komma till det receptet. Även de var supergoda! (jag älskar verkligen kanel, det är det bästa med julen)
gud va mysigt me lite bakning ! nouw.com/photobyvicki