Den åttonde tärnan - boktips

Idag har jag ett nytt boktips till er bokintresserade! Jag har börjat utforska djungeln av finlandssvenska författare och har nu hittat en favorit. Eva Frantz är uppvuxen i Helsingfors, driver egen blogg  och har nu släppt andra boken om Anna Glad, en kriminalkonstapel som i denna bok hamnar mitt in i en drunkningsolycka som i slutänden ser ut att vara ett mord. 
 
Boken heter Den åttonde tärnan och kan rekommendera er att även läsa första boken i serien. Böckerna är fristående och du kan läsa denna utan att ha läst den första! 
 
 
" En morgonpigg vinterbadare får sig en otrevlig överraskning när han tar sina första simtag i vaken. På folkhögskolan en bit bort hörs märkliga steg i natten. Och vad är det som blixtrar i elevhemsbyggnaden som stått tom i flera år?

Äldre kriminalkonstapel Anna Glad försöker anpassa sig till sitt nya liv som singel medan staden rustar för traditionellt luciafirande.  Ett dödsfall som vid första anblicken ser ut som en olyckshändelse verkar ha ett märkligt samband med en tragedi som inträffade trettio år tidigare.  Anna och hennes kolleger inser småningom att allt verkar kretsa kring den blyga flickan som går sist i luciatåget. Den åttonde tärnan. Men vem är hon? "
 
 
Schildts & Söderströms - anna glad - boktips - den åttonde tärnan - eva frantz - finlandssvensk författare
1
Christina

Jag har läst Evas tidigare böcker och gillar dem mycket. Så ska nog läsa denna också, tack för tipset!