Läsarnas boktips #2

 
Nu är det dags för min andra recension. Har denna månad läst Mons Kallentofts andra bok, Sommardöden. För tillfället finns det hela sju böcker i serien om Malin Fors. Det var ingen annan än min underbara mamma som tipsade mig om denna bok. Hon har länge försökt få mig att läsa hennes favoritböcker (hon är ett stort fan av kriminalböcker och thrillers) och hon missar inte denhär chansen. Jag har aldrig gillat thrillers, det är inget som intresserar mig, men jag är nöjd att jag kom igenom den. Den var mycket spännande men kommer nog inte fortsätta att läsa liknande böcker.
 
En otrolig hetta sveper över Linköping. Denna sommaren måste nog vara en av de varmaste. Malin Fors, som jobbar vid Linköpingspolisen ser ingen annan lösning än att sticka till badet före jobbet för att svalka av sig. Hon hoppar i, simmar ett par längder tills ett välbekant ljud uppstår. Telefonen ringer. Zeke, hennes partner ber henne komma till Trädgårdföreningen. En ensam, naken flicka upphittad. Det visar sig att hon har blivit våldtagen, tvättad och skrubbad ren. Senare hittas även två flickor, nakna och döda i Linköping. Ser ut att vara samma förövare. Fallet får en kraftig vändning när förövaren bestämmer sig för att komma nära inpå Malin. 
 
Mons Kallentoft är en mycket bra författare, jag gillar hur han formulerar sig och beskriver saker i boken. Det gick ändå bra att läsa Sommardöden, dock var jag lite skeptisk i början, men när jag väl började så måste jag ju läsa färdigt. Måste ju ta reda på vem som är mördaren. Ni som gillar kriminalböcker ska verkligen ta och läsa hela serien om ni inte redan gjort det. Tror ni kommer gilla den! 
 
Ni får gärna tipsa mig om flera böcker jag ska läsa. Tar gärna emot era tips! ♥
 
Klicka här för att komma till min första bokrecension.
Klicka här för att se vad andra har tipsat för böcker.
boktips - mons kallentoft - recension - sommardöden
2
Julia JPhotographs

Den boken ska jag nog testa! Har du läst boktjuven?

sussu

Elsas mode ( å de andra i samma serie) var en solklar favorit!
Nora Roberts Angeliquen kirous var också bra (läste den på finska så vet int tyvärr va den heter på svenska)
Själv har jag blivit tipsad om boken Mannen som kunde tala med hästar av min kusin som älska den. Låter ju lovande det då näst i tur :)